Oversigt
Apptilladelser afgør, hvornår ChatGPT kan læse oplysninger fra en tilknyttet konto eller udføre en handling på dine vegne.
Disse indstillinger styrer, hvordan en app bruges, når der er adgang til den. De tilknytter ikke konti, giver ikke tilladelser hos udbyderen, ændrer ikke adgangen til kildesystemet og tilsidesætter ikke arbejdsområdets politikker. Standardindstillinger for hele kontoen eller arbejdsområdet kan konfigureres, før en individuel appkonto tilknyttes.
Du kan læse om opsætning og frakobling af konti her: Tilknytning og administration af appkonti i ChatGPT.
Tilgængelighed
De tilgængelige indstillinger afhænger af din konto, appen, den tilknyttede konto og dit arbejdsområde.
På personlige konti kan Tilladelser blive vist, når der er installeret et plugin, som indeholder en app. Forbindelsesspecifikke indstillinger kan kræve en tilknyttet konto, der opfylder kravene. Medlemmer af administrerede arbejdsområder kan i stedet se anmodninger om godkendelse, der styres af arbejdsområdets politik.
Forstå tilladelsesmulighederne
Afhængigt af din konto og appen kan du se:
Spørg altid: ChatGPT spørger, før oplysninger fra appen læses, eller der foretages ændringer.
Tillad læsehandlinger: ChatGPT kan læse uden at spørge, men spørger, før der foretages ændringer.
Tillad handlinger med lav risiko: ChatGPT godkender automatisk handlinger med lav risiko. Handlinger med højere risiko kan kræve bekræftelse eller blive afvist. Denne indstilling gælder, når den ikke tilsidesættes af en politik for kontoen, arbejdsområdet, appen eller forbindelsen.
Tillad alle handlinger: ChatGPT kan udføre understøttede handlinger uden yderligere anmodninger om godkendelse. Denne mulighed indebærer en forhøjet risiko.
Du kan læse mere om sikkerhedsadvarsler for følsomme funktioner her: Mærkater for forhøjet risiko.
De almindelige tilladelsesindstillinger for hele kontoen og arbejdsområdet indeholder ikke muligheden Tillad alle handlinger. Den kan være tilgængelig for en individuel app eller tilknyttet konto, og eksisterende politikker for arbejdsområder kan variere.
I nogle menuer forkortes disse betegnelser til Tillad læsning, Tillad lav risiko eller Tillad alt.
Forstå risikoen ved handlinger
En handling kan kræve yderligere vurdering, hvis den kan påvirke en anden tjeneste, blotlægge følsomme oplysninger eller være svær at fortryde.
Det kan for eksempel være:
At sende en e-mail, besked, kommentar eller invitation.
At oprette, redigere eller slette en fil eller post.
At ændre indstillinger for konto, adgang, deling eller sikkerhed.
At foretage et køb eller en anden finansiel transaktion.
At dele følsomme oplysninger om personlige forhold, økonomi, helbred eller identitet.
Handlinger vurderes ud fra appens tilgængelige funktioner, tilladelser hos udbyderen, arbejdsområdets politikker og sikkerhedsforanstaltninger. Nogle anmodninger kan blive afvist, uden at der vises en anmodning om godkendelse.
Vælg din standardtilladelse
Hvis din personlige konto opfylder kravene, og Plugins vises under Indstillinger, kan du følge trinnene nedenfor.
Hvis Apps vises under Indstillinger i stedet, skal du åbne Apps for at se de tilladelsesindstillinger, der er tilgængelige for din konto. Den samme indstilling for hele kontoen er muligvis ikke tilgængelig.
Åbn din profilmenu, og vælg Indstillinger.
Vælg Plugins.
Åbn Tilladelser.
Vælg den standardtilladelse, du vil bruge.
Den overordnede indstilling kan blive vist, når du har installeret et plugin, der indeholder en app. Indstillinger for en bestemt app eller konto kan kræve en forbindelse, der opfylder kravene, og ikke alle apps understøtter de samme indstillinger.
Vælg en tilladelse for én tilknyttet konto
Åbn Indstillinger, og vælg derefter Apps eller Plugins, afhængigt af hvilken mulighed der er tilgængelig.
Vælg det relevante plugin eller den relevante app.
Hvis Tilknyttede konti vises, skal du åbne menuen med flere muligheder (•••) for den relevante konto og vælge Indstillinger.
Gennemgå Tilladelser for den pågældende konto. For en app med én konto skal du i stedet åbne den tilgængelige indstilling Tilladelser.
Vælg en tilgængelig tilladelse, og vælg derefter Gem, hvis den vises.
En kontospecifik indstilling gælder kun for den pågældende forbindelse. En anden konto, der er tilknyttet samme app, kan have en anden indstilling.
For at gendanne en tilknyttet kontos nedarvede indstilling skal du vælge Standard og derefter Gem. På en side med én konto kan Nulstil blive vist. I ældre indstillinger for Apps kan Nulstil til standard blive vist.
Besvar en anmodning om godkendelse
Før en understøttet handling udføres, kan ChatGPT vise et godkendelseskort, der beskriver appen og den foreslåede handling.
Afhængigt af handlingen og din konto kan de tilgængelige valgmuligheder omfatte:
Afvis eller Afslå: Udfør ikke den ønskede handling.
Tillad eller Tillad én gang: Godkend den aktuelle handling.
Tillad handlinger med lav risiko: Godkend den aktuelle handling, og tillad fremtidige handlinger med lav risiko via den samme tilknyttede konto. Handlinger med højere risiko kan kræve bekræftelse eller blive afvist.
Tillad altid: Når denne mulighed tilbydes for en personligt tilknyttet konto, der opfylder kravene, tillades understøttede fremtidige handlinger uden gentagne anmodninger. Kontoen skal være en personlig konto, som du aktivt har tilknyttet.
For de godkendelser af apphandlinger, der beskrives her, tilbydes Tillad altid ikke som en vedvarende tilladelse til medlemmer af administrerede arbejdsområder, til automatisk tilgængelige forbindelser eller til handlinger, der kræver yderligere sikkerhedsvurdering.
Gennemgå appen, kontoen og den foreslåede handling, før du godkender en anmodning. En gemt godkendelse tilsidesætter ikke arbejdsområdets begrænsninger, tilladelser hos udbyderen eller sikkerhedsforanstaltninger. Afhængigt af hvor i produktet du er, kan en følsom handling blive afvist, uden at der vises en anmodning om godkendelse.
Forstå arbejdsområdets begrænsninger
I et administreret arbejdsområde styrer forskellige indstillinger forskellige dele af adgangen til apps:
Indstillinger for installation af plugins afgør, om et plugin er tilgængeligt.
Arbejdsområdets appindstillinger afgør, om den underliggende app kan bruges.
Rolleindstillinger i Enterprise og Edu kan begrænse, hvilke medlemmer der har adgang til en app.
Autorisationen hos udbyderen afgør, hvilken ekstern konto og hvilke tilladelser der tilknyttes.
Handlingsindstillinger afgør, hvilke apphandlinger der er tilgængelige.
Apptilladelser afgør, hvornår ChatGPT spørger, før en tilgængelig handling udføres.
Business-administratorer kan styre, om en app er aktiveret for arbejdsområdet. Enterprise- og Edu-administratorer kan også konfigurere rollebaseret adgang, hvor det understøttes.
Indstillinger, der begrænser direkte apphandlinger, begrænser ikke nødvendigvis de oplysninger, der hentes fra synkroniserede data. Indstillinger for, hvilket indhold der synkroniseres, begrænser ikke nødvendigvis separate apphandlinger i realtid.
Arbejdsområdeagenter bruger separate indstillinger for handlingssikkerhed på agentniveau, som stadig er underlagt arbejdsområdets politikker.
Du kan finde vejledning til administratorer her: Administratorindstillinger, sikkerhed og compliance for plugins og apps.
Fjern en apps adgang
Når du ændrer en apptilladelse, frakobles appen ikke, og den adgang, der allerede er givet til en konto hos udbyderen, tilbagekaldes ikke.
For at stoppe fremtidig adgang via en individuel konto skal du åbne Indstillinger, vælge Apps eller Plugins, vælge appen og frakoble kontoen. Udbyderen kan også tilbyde separate indstillinger til at fjerne tilknytningen mellem konti.
Hvis du deaktiverer en app for et arbejdsområde, kan det påvirke andre medlemmer, plugins, der er afhængige af appen, eller et indeks, der administreres af en administrator. Læs den viste advarsel, før du ændrer adgangen for hele arbejdsområdet.
Apptilladelser er adskilt fra indstillingerne for hukommelse, personlig tilpasning, dataopbevaring og modeltræning.
Du kan læse om datahåndtering her: Tilknyttede apps i ChatGPT.
