Archiwizowanie czatu Codex
Archiwizowanie czatu
W aplikacji ChatGPT otwórz panel boczny z historią czatów Codex.
Najedź kursorem na rozmowę, którą chcesz zarchiwizować.
Otwórz menu dodatkowych opcji (•••) tego czatu.
Wybierz z menu opcję Archiwizuj.
Jeśli pojawi się prośba o potwierdzenie, przeczytaj ostrzeżenie, zanim przejdziesz dalej. Archiwizacja zatrzymuje działający czat i usuwa wszelkie powiązane z nim zaplanowane zadania. Wybierz Zatrzymaj i zarchiwizuj lub Zarchiwizuj i usuń, zależnie od wyświetlonej opcji.

Trwałe usuwanie zarchiwizowanego czatu
W aplikacji ChatGPT otwórz panel boczny z historią czatów Codex.
Otwórz Ustawienia.
W Ustawieniach wybierz Zarchiwizowane czaty.
Najedź kursorem na rozmowę, którą chcesz usunąć.
Wybierz ikonę kosza przy tym czacie.
Wybierz Usuń, aby trwale usunąć zarchiwizowany czat.

Skutki usunięcia czatu Codex
Gdy usuniesz czat Codex lokalnie:
Rozmowa zostaje natychmiast usunięta z historii czatów Codex.
Zostaje przeznaczona do trwałego usunięcia z systemów OpenAI w ciągu 30 dni, chyba że:
Zezwalasz nam na wykorzystywanie Twoich treści do ulepszania naszych modeli, a z rozmowy usunięto już dane identyfikujące i odłączono ją od Twojego konta, lub
OpenAI musi ją zachować ze względów bezpieczeństwa lub z powodu obowiązków prawnych.
Po usunięciu czatu nie można go odzyskać. Usuniętych czatów nie można odzyskać przez interfejs użytkownika, interfejsy API ani za pośrednictwem pomocy technicznej.
Opcje usuwania wszystkich zarchiwizowanych czatów
W sekcji „Ustawienia > Zarchiwizowane czaty” znajdziesz opcje umożliwiające usunięcie wszystkich czatów naraz.

Pamiętaj, że te działania obejmą wszystkie zarchiwizowane czaty, także te w projektach.
Przechowywanie danych — informacje ogólne
Jeśli korzystasz z ChatGPT po zalogowaniu, zachowane czaty (zarówno zarchiwizowane, jak i niezarchiwizowane) są przechowywane na Twoim koncie, dopóki ich nie usuniesz.
Usunięte czaty natychmiast znikają z Twojego widoku i są trwale usuwane z systemów OpenAI w ciągu 30 dni, chyba że ma zastosowanie jeden z wyjątków opisanych powyżej w sekcji „Skutki usunięcia czatu Codex”.
Informacje o naszym podejściu do przechowywania danych znajdziesz w artykule Zasady przechowywania czatów i plików w ChatGPT.
Jeśli zarchiwizujesz rozmowę, w której wykorzystano dane z połączonych aplikacji, rozmowa pozostanie na Twoim koncie. Wykorzystane w niej dane z połączonych aplikacji również mogą pozostać zapisane. Aby usunąć zarówno rozmowę, jak i wykorzystane w niej dane z połączonych aplikacji, musisz usunąć tę rozmowę.
Odłączenie aplikacji uniemożliwi dalszy dostęp do tych danych, ale nie usunie rozmów, w których zostały już wykorzystane.
Dane z połączonych aplikacji po usunięciu czatu
Jeśli masz połączone aplikacje takie jak Dysk Google, Gmail czy Kalendarz, ChatGPT może wykorzystywać zsynchronizowane dane z tych aplikacji, aby generować odpowiedzi w rozmowach i dostarczać Ci przydatnych informacji.
Usunięcie czatu usuwa z Twojego konta zarówno samą rozmowę, jak i wszelkie zsynchronizowane dane z aplikacji zachowane w tej rozmowie, z zastrzeżeniem naszych standardowych zasad przechowywania danych i obowiązków prawnych.
Usuwanie zsynchronizowanych danych z połączonych aplikacji
Usunięcie rozmowy usuwa wszelkie dane z połączonych aplikacji zachowane w tej rozmowie.
Odłączenie aplikacji:
uniemożliwia Codex dostęp do nowych danych z tej aplikacji,
ale nie usuwa wcześniejszych rozmów, w których wykorzystano te dane.
Aby usunąć dane z połączonych aplikacji ze swojego konta, usuń wszystkie rozmowy, w których je wykorzystano.
Rozwiązywanie problemów z brakującymi czatami
Jeśli historia czatów jest pusta lub brakuje w niej rozmów, poniższe kroki pozwalają rozwiązać większość problemów bez konieczności kontaktowania się z pomocą techniczną.
Upewnij się, że korzystasz z właściwego konta OpenAI lub właściwej przestrzeni roboczej (sprawdź też adres e-mail, metodę logowania jednokrotnego lub zespół).
W ChatGPT otwórz Ustawienia i sprawdź Zarchiwizowane czaty — rozmowa mogła zostać zarchiwizowana, a nie usunięta.
Odśwież stronę lub wyloguj się i zaloguj ponownie, aby ponownie wczytać historię.
Sprawdź na stronie status.openai.com, czy nie występują awarie, które mogą powodować ukrycie historii czatów.
Poproś o eksport danych w sekcji Ustawienia > Kontrola danych, aby sprawdzić, które czaty są nadal przechowywane na Twoim koncie.
Usuniętych czatów (w tym usuniętych za pomocą opcji Usuń wszystkie czaty) nie można przywrócić.
Kontaktując się z pomocą techniczną, podaj adres e-mail konta i metodę logowania, nazwę przestrzeni roboczej lub organizacji (jeśli dotyczy) oraz przybliżony okres, z którego pochodzą brakujące rozmowy. Wskaż też, które z powyższych kroków masz już za sobą.
