Din ChatGPT-profil samlar ditt namn, din bild, din aktivitet och de Sites du väljer att visa upp. Du kan behålla din personliga profil privat eller dela den offentligt. I ChatGPT Business styr arbetsytans inställningar om kollegor kan se din profil i arbetsytan.
Delbara profiler är tillgängliga i alla länder. På webben och i datorappen kan du dela din profil och visa eller lägga till Sites i ditt galleri. Galleriet är inte tillgängligt på mobilen. Delbara profiler för ChatGPT Enterprise kommer snart.
Öppna och anpassa din profil
Logga in i ChatGPT och gå till chatgpt.com/profile.
Du kan redigera ditt visningsnamn, användarnamn, din profilbild och din presentation. Din personliga profil och dina Business-profiler har samma namn, användarnamn och bild, men varje arbetsyta har sin egen aktivitet, sitt eget galleri och sina egna delningsinställningar.
Du kan också anpassa profilens tema och layout och välja vilka avsnitt som ska visas. Dessa val sparas separat för profilen i varje arbetsyta.
För att visa eller hantera din profil i en annan arbetsyta byter du till den arbetsytan i ChatGPT.
Dela din personliga profil
Din personliga profil är privat som standard. Om du har tillgång till delning öppnar du din profil, väljer Dela i det övre högra hörnet och väljer offentlig delning. Granska informationen i din profil innan du delar länken. Delade profiler visar inte konversationernas titlar eller innehåll.
Din profillänk använder ditt användarnamn i följande format: https://chatgpt.com/u/your-username. Om du byter användarnamn slutar din gamla profillänk att fungera. Dela i stället länken med ditt nya användarnamn.
Man måste vara inloggad i ChatGPT för att se en profil. Om din personliga profil är offentlig kan alla som är inloggade i ChatGPT se den.
För att göra din personliga profil privat igen väljer du Dela i profilens övre högra hörn och väljer att göra den privat.
Profiler i ChatGPT Business
Business-profiler delas som standard med andra medlemmar i samma arbetsyta. Arbetsytans administratörer kan ändra delningsnivån under Arbetsytans inställningar > Behörigheter och roller > Medlemsprofiler. Där kan de välja delningsnivå eller göra alla medlemsprofiler privata. Medlemmar kan inte själva ändra delningsnivån för sin profil i arbetsytan.
För att se en kollegas Business-profil byter du till den arbetsyta ni delar. Du kan se profilen när delning inom arbetsytan är aktiverad. Personer utanför arbetsytan kan inte se dess Business-profiler.
Din personliga profil har separata delningsinställningar. Om du gör den offentlig blir inte din aktivitet eller ditt galleri i Business-arbetsytan offentliga.
Din profillänk kan visa olika profiler beroende på vilken arbetsyta besökaren har valt och vilken åtkomst personen har. Om någon saknar åtkomst till din Business-profil kan personen få se din personliga profil om den är offentlig.
Förstå aktiviteten i din profil
Din profil kan visa antal meddelanden i Chat, antal använda Token i Work och Codex samt aktivitetsserier. Antal meddelanden och antal använda Token visas separat.
Aktiviteten visas per dag, per vecka och totalt. Aktivitetsserier baseras på användning av Token i Work eller Codex. Meddelanden i Chat räknas inte med i din aktivitetsserie.
Dina mest använda insticksprogram visas i ett separat avsnitt.
Aktiviteten som visas hör till den Arbetsyta du tittar på. Byt Arbetsyta för att se aktivitet från en annan Arbetsyta.
Visa upp dina Sites
Du kan visa upp högst 12 Sites som du äger i varje profil.
För att lägga till en Site i ditt galleri väljer du en av dina Sites från din profil. Du kan också lägga till en offentlig Site via dess delningsalternativ.
Din Site måste tillhöra samma arbetsyta som profilen och vara tillgänglig för dem som kan se profilen:
Offentlig personlig profil: Din Site måste vara offentlig.
Delad Business-profil: Din Site måste vara tillgänglig för hela arbetsytan eller vara offentlig.
Privat profil: Du kan lägga till en Site som du äger och har åtkomst till, även om den bara delas med utvalda personer eller grupper.
Att lägga till en Site i ditt galleri ändrar inte vem som har åtkomst till den. Om behörigheterna för din Site ändras så att profilens besökare inte längre har åtkomst till den, slutar den att visas i den delade profilen.
Du kan ta bort en Site från ditt galleri eller ändra ordningen på de Sites du visar.
Sites som bara delas med utvalda personer eller grupper kan inte visas i en offentlig profil eller en profil som delas inom arbetsytan. Om en Site raderas eller överförs till en annan ägare tas den bort från ditt galleri.
Vanliga frågor
Kan jag dela färdigheter i min personliga profil?
Du kan inte dela färdigheter i en personlig profil.
Kan jag blockera vissa personer från att se min profil?
Du kan inte blockera vissa personer från att se din profil. Gör din personliga profil privat för att sluta dela den offentligt.
Varför är ett användarnamn inte tillgängligt när jag inte hittar någon profil med det namnet?
Ett användarnamn kan vara upptaget även om du inte kan se profilen som använder det.
