Общ преглед
Изтриването на акаунта ви в ChatGPT е окончателно. Преди да продължите, прегледайте наличните възможности за изтриване и последиците за абонамента или акаунта ви.
Обмислете други възможности, преди да изтриете акаунта си
Изтриването на акаунт е окончателно. Ако искате само да спрете плащанията, да промените имейл адреса или начина си на влизане, или да премахнете разговор, може да го направите, без да изтривате акаунта си.
За да спрете плащанията, вижте: Отмяна на абонамента ви за ChatGPT.
За да промените имейл адреса си или да прегледате възможностите за вход, вижте: Как да промените имейл адреса си.
За да премахнете разговор, вижте: Изтриване и архивиране на чатове в ChatGPT.
За да прегледате наличните настройки за Памет, вижте: Памет в ChatGPT.
Разберете какво се случва, когато изтриете акаунта си
След като изтриете акаунта си, вече няма да можете да го използвате за достъп до услугите на OpenAI, включително ChatGPT и API. Ако изтриете акаунта си, ще изтрием данните ви в рамките на 30 дни, но може да запазим ограничен набор от данни за по-дълъг срок, когато това се изисква или разрешава от закона.
Преди да изтриете акаунта си, проверете всички абонаменти, таксувани чрез Apple App Store или Google Play. Изтриването на акаунта ви не отменя абонамент чрез Apple. Преди да изтриете акаунта си, отменете всички мобилни абонаменти, които вече не желаете. За инструкции вижте: Отмяна на абонамента ви за ChatGPT.
Проверете рекламния си акаунт преди изтриване
Ако имейл адресът за акаунта ви в OpenAI се използва и за достъп до рекламен акаунт, изтриването на акаунта ви в OpenAI може да ви лиши от възможността да осъществявате достъп до този рекламен акаунт или да го управлявате. Изтриването на акаунта ви в OpenAI може да не постави на пауза или да прекрати активните рекламни кампании, които биха могли да продължат да показват реклами и да начисляват разходи.
Преди да изтриете акаунта си:
Поставете на пауза или прекратете всички активни кампании в Ads Manager.
Уверете се, че друг упълномощен потребител с необходимите разрешения има достъп до рекламния акаунт.
Ако сте единственият човек с достъп, свържете се с отдела за поддръжка, преди да изтриете акаунта си в OpenAI.
Ако искате само да отмените абонамента си за ChatGPT, вижте: Отмяна на абонамента ви за ChatGPT. Изтриването на акаунта ви отменя абонаментите, таксувани директно от ChatGPT. Преди да изтриете акаунта си, проверете и отменете всички абонаменти чрез Apple App Store или Google Play, които вече не желаете.
Изтриване на акаунта ви в OpenAI
Изтрийте акаунта си директно в ChatGPT. Ако не можете да влезете, използвайте Портала за поверителност, за да подадете потвърдена заявка за изтриване.
Самостоятелното изтриване на акаунт не е достъпно в работните пространства на ChatGPT Business, Enterprise, Edu или ChatGPT за здравеопазването. За помощ с управляван акаунт се свържете с организацията си.
Изтриване на акаунта ви в ChatGPT
ChatGPT в уеб браузър
Отворете менюто на акаунта си и изберете Настройки.
Изберете Акаунт.
До Изтриване на акаунта изберете Изтриване.
Въведете имейл адреса или телефонния номер на акаунта си и при подкана напишете DELETE.
Изберете Окончателно изтриване на акаунта ми.
Мобилни приложения (iOS и Android)
За инструкции за конкретното устройство вижте:
Изтриване на акаунта ви чрез Портала за поверителност
Ако не можете да влезете в ChatGPT, подайте заявка за изтриване чрез Портала за поверителност:
Отворете Портала за поверителност.
Изберете Подаване на заявка за поверителност.
Изберете Имам личен акаунт в ChatGPT.
Изберете Изтриване на акаунта ми в ChatGPT, след което изпълнете стъпките за потвърждение.
Трябва да можете да потвърдите имейл адреса или телефонния номер, който вече е свързан с акаунта ви. Ако нямате достъп до нито едно от двете или деактивиран акаунт само с телефонен номер не може да премине потвърждението, свържете се с поддръжката на OpenAI за проверка на собствеността.
Разберете какво се случва с данните ви
Изтрити и архивирани чатове
Изтритите чатове се премахват окончателно от системите на OpenAI в рамките на 30 дни, освен ако вече не са обезличени и отделени от акаунта ви или трябва да бъдат запазени поради съображения за сигурност или правни причини.
Не можете да възстановите изтрит чат. За да премахнете разговор от страничната лента, без да го изтривате, вместо това го архивирайте.
За архивираните чатове важат същите правила за съхранение като за останалите запазени чатове. Можете да управлявате архивираните чатове от Настройки.
За повече информация вижте: Изтриване и архивиране на чатове в ChatGPT.
Изтриване на Памет
Настройките за Памет зависят от акаунта ви и от наличната за вас версия на функцията. За да прегледате наличните настройки за акаунта си, отворете Настройки и изберете Персонализиране. За повече информация вижте: Памет в ChatGPT.
Подобряване на моделите и бизнес данни
При личните акаунти в ChatGPT отговарящото на условията съдържание може да се използва за подобряване на моделите на OpenAI в зависимост от настройките ви. За повече информация вижте: Как данните ви се използват за подобряване на ефективността на моделите.
По подразбиране OpenAI не използва съдържание от работни пространства на ChatGPT Business, Enterprise, Edu или ChatGPT за здравеопазването, нито от API платформата, за да обучава своите модели. За повече информация вижте: Поверителност за корпоративни клиенти.
ЧЗВ
Мога ли да използвам отново имейл адреса си, след като изтрия акаунта си?
Да. След 30 дни можете да създадете нов акаунт със същия имейл адрес, при условие че предишният акаунт е бил изтрит напълно, а не деактивиран.
Мога ли да активирам отново акаунта си, след като е бил изтрит?
Не. Изтритите акаунти не могат да бъдат активирани отново, но след 30 дни можете да създадете нов акаунт със същия имейл адрес.
За да създадете нов акаунт, изберете Регистрация на страницата за вход в ChatGPT или API платформата. Имайте предвид следните ограничения:
Имейл адреси: Можете да използвате същия имейл адрес след 30 дни.
Телефонни номера: С един телефонен номер може да се потвърди първият API ключ за до три акаунта. Изтриването на акаунт не нулира този лимит за потвърждение за API, дори ако след 30 дни номерът може да се използва повторно за нов акаунт в ChatGPT.
Потвърждение по телефона не се изисква за създаване на акаунт в OpenAI.
Потвърждение по телефона се изисква, за да може нов акаунт да генерира първия си API ключ на platform.openai.com.
Забележка: Не разрешаваме повторното активиране на имейл адреси, които преди са били свързани с организация в Enterprise или са били деактивирани поради нарушение на нашите условия или правила.
Мога ли да използвам ChatGPT, без да влизам в акаунт?
Да. За да запазите разговор, влезте или създайте акаунт. Когато не сте влезли в акаунт, ChatGPT поддържа само един разговор в даден момент. За повече информация вижте: Началната страница на ChatGPT.
Колко пъти мога да използвам телефонния си номер за потвърждение за API?
Потвърждение по телефона се изисква при генериране на първия ви API ключ, а не при създаване на акаунт в ChatGPT.
С един телефонен номер може да се потвърди първият API ключ за до три акаунта.
Изтриването на акаунт не нулира този лимит за потвърждение за API.
С някои изключения позволяваме на потребителите, изтрили акаунта си в ChatGPT, да се регистрират отново със същия телефонен номер. Ако сте изтрили окончателно личния си акаунт в ChatGPT и той не е бил деактивиран поради нарушение на нашите условия или правила, ще премахнем телефонния номер от системата си след 30 дни. След това можете да се регистрирате отново със същия номер.
За повече информация вижте: Изисквания за потвърждение по телефона.
Мога ли да променя метода си за удостоверяване след изтриване на акаунта?
Изтриването на акаунта не ви позволява да промените начина си на влизане.
Ако първоначално сте се регистрирали с Google, Apple или Microsoft, може да можете да добавите парола, без да изтривате акаунта си.
Отворете Настройки и изберете Сигурност и влизане. Ако до Парола се показва Добавяне, изберете Добавяне и следвайте инструкциите.
Ако тези настройки не са налични, акаунтът ви може да не отговаря на условията.
Защо получавам грешката „Нямате акаунт, защото е изтрит или деактивиран“?
Тази грешка означава, че акаунтът, свързан с имейл адреса ви, е изтрит или деактивиран.

Ако сами сте изтрили акаунта, той не може да бъде възстановен. Ако не сте го изтрили, проверете имейла си за инструкции относно деактивиране на акаунта, потвърждаване на възрастта или проблем с правилата. Изчакването на 30 дни не активира повторно деактивиран акаунт.
За помощ с деактивиран акаунт вижте: Защо акаунтът ми в OpenAI беше деактивиран?
За повече информация вижте: Създаване на нов акаунт в ChatGPT след изтриване.
