OpenAI
Ova stranica je mašinski prevedena. Pogledaj originalni članak na engleskom jeziku.

Česta pitanja o Memoriji (Business verzija)

Saznajte kako memorija funkcionira uz ChatGPT Business, uključujući migraciju ličnog radnog prostora, deaktivaciju radnog prostora i upravljanje postavkama.

Ažurirano: 9 days ago

Pregled

Organizacije i kompanije koje koriste ChatGPT Business sada mogu koristiti memorije kako bi poboljšale svoje iskustvo. Memorija omogućava ChatGPT-u da pamti informacije podijeljene tokom razgovora i s vremenom pruža personaliziranije i relevantnije odgovore.


Saznajte više o tome kako memorija funkcionira.

Ako spojim svoj lični radni prostor s Business radnim prostorom, hoće li se moje sačuvane memorije prenijeti?

Podržane sačuvane memorije koje se primjenjuju u svim vašim razgovorima mogu se prenijeti u odredišni radni prostor.

  • Postojeće sačuvane memorije u vašem Business radnom prostoru bit će zadržane.

  • Memorije ograničene na projekt ili drugi ograničeni kontekst nisu uključene u ovaj prijenos sačuvanih memorija.

  • Hoće li ChatGPT koristiti memoriju nakon migracije zavisi od vaših postavki i kontrola vašeg radnog prostora. Prijenos sačuvanih memorija ne uključuje Memoriju.

Spajanje je trajno i ne može se poništiti. Vaš lični radni prostor se deaktivira i više se ne prikazuje u izborniku radnih prostora, ali vaši lični podaci neće biti izbrisani prilikom spajanja. Informacije o podržanom sadržaju, izuzecima i pristupu potražite u odjeljku: opcije migracije ličnog radnog prostora.

Ako odlučite da ne izvršite spajanje, vaš lični radni prostor, razgovori i memorije ostat će odvojeni i privatni u odnosu na vaš Business radni prostor.

Ako se moj radni prostor deaktivira, hoće li moje memorije biti izbrisane?

Ne. Sama deaktivacija ne briše razgovore ni memorije. Dok je Business radni prostor deaktiviran:

  • Članovi ne mogu pristupiti njegovim razgovorima ni memorijama.

  • Ponovnom aktivacijom radnog prostora članovima se vraća pristup.

  • Nakon otkazivanja pristup se obično nastavlja do kraja trenutnog obračunskog perioda. Neuspjelo plaćanje može dovesti do deaktivacije.

  • Vlasnici radnog prostora mogu slijediti upute za ponovnu aktivaciju kako bi kupili pretplatu ili platili sve neizmirene fakture.

Saznajte više o deaktivaciji radnog prostora.

Ako se moj radni prostor izbriše, hoće li moje memorije biti izbrisane?

Da. Ako se Business radni prostor trajno izbriše:

  • Svi korisnički podaci u radnom prostoru, uključujući razgovore i memorije, također će biti trajno izbrisani.

  • Izbrisani podaci ne mogu se vratiti.

Mogu li dijeliti memorije sa svog računa s drugim članovima radnog prostora?

Ne. Memorije su:

  • Povezane sa svakim pojedinačnim računom.

  • Ne mogu se prenijeti drugim korisnicima, čak ni unutar istog Business radnog prostora.

Mogu li deaktivirati funkcije personalizacije i memorije za svoj Business radni prostor?

Da. Kontrole memorije i personalizacije dostupne su na nivou korisnika i radnog prostora:

  • Pojedinačni korisnici mogu u bilo kojem trenutku isključiti Memoriju u postavkama.

  • Vlasnici radnog prostora mogu odrediti hoće li funkcije personalizacije i memorije biti dostupne u cijelom radnom prostoru. Ako vlasnik radnog prostora isključi Memoriju za radni prostor, postojeće sačuvane memorije članova tog radnog prostora bit će izbrisane.

Da li svoje modele obučavate pomoću memorija?

Ne. ChatGPT Business podliježe OpenAI-jevim Uslovima poslovanja i pravilima privatnosti za poslovne korisnike. Prema zadanim postavkama:

  • Podaci iz radnog prostora, uključujući razgovore i memorije, ne koriste se za obučavanje OpenAI modela.

Saznajte više o opcijama privatnosti svojih podataka.

Da li je ovaj članak bio koristan?