Muistia hallitaan kahdella asetuksella.
Viittaa tallennettuihin muistoihin: Nämä ovat tietoja, jotka olet nimenomaisesti pyytänyt ChatGPT:tä muistamaan, kuten nimesi, lempivärisi tai ruokavaliotoiveesi.
Viittaa keskusteluhistoriaan: ChatGPT voi myös hyödyntää aiempien keskustelujesi tietoja, jotta tulevista keskusteluista olisi enemmän hyötyä. Jos esimerkiksi olet joskus sanonut pitäväsi thaimaalaisesta ruoasta, ChatGPT voi ottaa sen huomioon, kun seuraavan kerran kysyt: ”Mitä söisin lounaaksi?” ChatGPT ei muista aiempien keskustelujen jokaista yksityiskohtaa, joten tallenna muistoiksi asiat, jotka haluat sen pitävän aina mielessä.
Voit valita käytettävät muistiasetukset, kun ne ovat saatavilla tililläsi. Linkitetyn teinin tilillä vanhempi tai huoltaja voi hallita tallennettuihin muistoihin viittaamista käytönvalvonta-toiminnon kautta.
Kun ”Viittaa keskusteluhistoriaan” on käytössä, ChatGPT etsii aiemmista keskusteluistasi jakamiasi hyödyllisiä tietoja. Näiden tietojen avulla se oppii tuntemaan kiinnostuksen kohteesi ja mieltymyksesi, jotta tulevat keskustelut olisivat yksilöllisempiä ja osuvampia. Kun tämä asetus on käytössä, aiempien keskustelujesi olennaisia tietoja voidaan lisätä uusiin keskusteluihin mukautettujen ohjeiden tavoin. Koska ChatGPT ei säilytä aiempien keskustelujen jokaista yksityiskohtaa, tallenna muistoiksi asiat, jotka haluat sen muistavan aina.
Miten keskusteluhistoriaan viittaamisen voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä?
Voit ottaa keskusteluhistoriaan viittaamisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa valitsemalla profiilikuvakkeen > Asetukset > Mukauttaminen:
Tallennettujen muistojen poistaminen käytöstä ei poista mitään, minkä ChatGPT jo muistaa. Keskustelun poistaminen ei myöskään poista siitä tallennettuja muistoja. Voit hallita tallennettuja muistoja siirtymällä kohtaan Asetukset > Mukauttaminen > Muistin yhteenveto, valitsemalla Hallitse ja päivittämällä tai muokkaamalla muistojasi kehotteiden avulla. Valitse siellä tarvittaessa Poista muisti ja poista se käytöstä.
Jos haluat poistaa jonkin tiedon kokonaan, poista sekä Asetuksiin tallennettu muisto että keskustelu, jossa alun perin kerroit tiedon.
