OpenAI
Ez az oldal gépi fordítással készült. Tekintsd meg az eredeti angol nyelvű cikket.

A ChatGPT-fiók törlése

Ismerje meg, hogyan törölheti véglegesen a fiókját, és ez milyen hatással van az adataira, előfizetéseire és fiókhozzáférésére.

Frissítve: yesterday

Áttekintés

A ChatGPT-fiók törlése végleges. Mielőtt folytatná, tekintse át az elérhető törlési lehetőségeket, valamint az előfizetését és fiókját érintő következményeket.

Fiókja törlése előtt fontolja meg az egyéb lehetőségeket

A fiók törlése végleges. Ha csak a fizetést szeretné leállítani, módosítaná az e-mail-címét vagy a bejelentkezési módját, illetve eltávolítana egy beszélgetést, ezt a fiók törlése nélkül is megteheti.

Ismerje meg, mi történik a fiók törlésekor

Fiókja törlése után azzal többé nem férhet hozzá az OpenAI szolgáltatásaihoz, köztük a ChatGPT-hez és az API-hoz. Ha törli a fiókját, 30 napon belül töröljük az adatait, de a jogszabályok által előírt vagy engedélyezett esetekben bizonyos adatokat hosszabb ideig is megőrizhetünk.

Fiókja törlése előtt ellenőrizze az Apple App Store-on vagy a Google Playen keresztül számlázott előfizetéseit. A fiók törlésével az Apple-előfizetés nem szűnik meg. Fiókja törlése előtt mondja le azokat a mobil-előfizetéseket, amelyeket már nem szeretne használni. Útmutató: A ChatGPT-előfizetés lemondása.

Törlés előtt ellenőrizze hirdetési fiókját

Ha OpenAI-fiókja e-mail-címével egy hirdetési fiókhoz is hozzáfér, az OpenAI-fiók törlése megakadályozhatja, hogy hozzáférjen ehhez a hirdetési fiókhoz vagy kezelje azt. Előfordulhat, hogy az OpenAI-fiók törlése nem szünetelteti vagy állítja le az aktív hirdetési kampányokat, így azok tovább futhatnak és költségeket generálhatnak.

Fiókja törlése előtt:

  • Szüneteltesse vagy állítsa le az aktív kampányokat a hirdetéskezelőben.

  • Gondoskodjon arról, hogy egy másik, megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználó hozzáférjen a hirdetési fiókhoz.

  • Ha csak Ön rendelkezik hozzáféréssel, az OpenAI-fiók törlése előtt forduljon az ügyfélszolgálathoz.

Ha csak ChatGPT-előfizetését szeretné lemondani, lásd: A ChatGPT-előfizetés lemondása. A fiók törlésével megszűnnek a közvetlenül a ChatGPT által számlázott előfizetések. Fiókja törlése előtt ellenőrizze és mondja le azokat az Apple App Store- vagy Google Play-előfizetéseket, amelyeket már nem szeretne használni.

OpenAI-fiók törlése

Törölje fiókját közvetlenül a ChatGPT-ben. Ha nem tud bejelentkezni, küldjön hitelesített törlési kérelmet az Adatvédelmi portálon.

Az önkiszolgáló fióktörlés nem érhető el a ChatGPT Business, Enterprise, Edu és ChatGPT egészségügyi szervezeteknek munkaterületein. Felügyelt fiókkal kapcsolatos segítségért forduljon a szervezetéhez.

Fiók törlése a ChatGPT-ben

ChatGPT a weben

  1. Jelentkezzen be a ChatGPT-be.

  2. Nyissa meg a fiókmenüt, és válassza a Beállítások lehetőséget.

  3. Válassza a Fiók lehetőséget.

  4. A Fiók törlése mellett válassza a Törlés lehetőséget.

  5. Adja meg a fiókjához tartozó e-mail-címet vagy telefonszámot, majd írja be a DELETE szót, amikor a rendszer kéri.

  6. Válassza a Fiókom végleges törlése lehetőséget.

Mobilalkalmazások (iOS és Android)

Az eszközére vonatkozó útmutatót itt találja:

Fiók törlése az Adatvédelmi portálon keresztül

Ha nem tud bejelentkezni a ChatGPT-be, küldjön törlési kérelmet az Adatvédelmi portálon:

  1. Nyissa meg az Adatvédelmi portált.

  2. Válassza az Adatvédelmi kérelem benyújtása lehetőséget.

  3. Válassza a Személyes ChatGPT-fiókkal rendelkezem lehetőséget.

  4. Válassza a ChatGPT-fiókom törlése lehetőséget, majd végezze el az ellenőrzési lépéseket.

Igazolnia kell a fiókjához már hozzákapcsolt e-mail-címet vagy telefonszámot. Ha egyikhez sem fér hozzá, vagy egy deaktivált, csak telefonszámmal használt fióknál nem végezhető el az ellenőrzés, a tulajdonjog felülvizsgálatához forduljon az OpenAI ügyfélszolgálatához.

Ismerje meg, mi történik az adataival

Törölt és archivált csevegések

A törölt csevegéseket 30 napon belül véglegesen eltávolítjuk az OpenAI rendszereiből, kivéve, ha már személyazonosításra alkalmatlanná tettük és leválasztottuk őket a fiókjáról, vagy biztonsági, illetve jogi okból meg kell őriznünk őket.

A törölt csevegések nem állíthatók vissza. Ha törlés nélkül szeretne eltávolítani egy beszélgetést az oldalsávról, inkább archiválja.

Az archivált csevegésekre ugyanazok a megőrzési szabályok vonatkoznak, mint a többi mentett csevegésre. Az archivált csevegéseket a Beállítások menüben kezelheti.

További információ: Csevegések törlése és archiválása a ChatGPT-ben.

A Memória törlése

A Memória beállításai a fiókjától és az Ön számára elérhető verziótól függenek. A fiókjában elérhető beállítások áttekintéséhez nyissa meg a Beállítások menüt, majd válassza a Személyre szabás lehetőséget. További információ: Memória a ChatGPT-ben.

Modellfejlesztés és üzleti adatok

Személyes ChatGPT-fiókok esetén a beállításoktól függően felhasználhatjuk az arra alkalmas tartalmakat az OpenAI modelljeinek fejlesztésére. További információ: Hogyan használjuk fel adatait a modellek teljesítményének javítására?

Az OpenAI alapértelmezés szerint nem használja fel modelljei betanítására a ChatGPT Business, Enterprise, Edu és ChatGPT egészségügyi szervezeteknek munkaterületeinek, illetve az API Platform tartalmait. További információ: Vállalati adatvédelem.

GYIK

Újra használhatom az e-mail-címemet a fiókom törlése után?

Igen. 30 nap elteltével ugyanazzal az e-mail-címmel új fiókot hozhat létre, feltéve, hogy a korábbi fiókot teljesen törölték, nem csak deaktiválták.

Újraaktiválhatom a fiókomat a törlése után?

Nem. A törölt fiókok nem aktiválhatók újra, de 30 nap elteltével ugyanazzal az e-mail-címmel új fiókot hozhat létre.

Új fiók létrehozásához válassza a Regisztráció lehetőséget a ChatGPT vagy az API Platform bejelentkezési oldalán. Vegye figyelembe a következő korlátokat:

  • E-mail-címek: 30 nap elteltével ugyanazt az e-mail-címet használhatja.

  • Telefonszámok: Egy telefonszámmal legfeljebb három fiók első API-kulcsa ellenőrizhető. A fiók törlése nem nullázza ezt az API-ellenőrzési korlátot, még akkor sem, ha a szám 30 nap elteltével új ChatGPT-fiókhoz ismét használható.

  • OpenAI-fiók létrehozásához nem szükséges a telefonszám ellenőrzése.

  • Az új fiók első API-kulcsának platform.openai.com webhelyen történő létrehozásához szükséges a telefonszám ellenőrzése.

Megjegyzés: Nem engedélyezzük azoknak az e-mail-címeknek az újbóli aktiválását, amelyek korábban Enterprise-szervezethez tartoztak, vagy amelyeket feltételeink vagy szabályzataink megsértése miatt letiltottunk.

Bejelentkezés nélkül is használhatom a ChatGPT-t?

Igen. Beszélgetés mentéséhez jelentkezzen be, vagy hozzon létre fiókot. Kijelentkezett állapotban a ChatGPT egyszerre egy beszélgetést támogat. További információ: A ChatGPT kezdőlapja.

Hányszor használhatom a telefonszámomat API-ellenőrzéshez?

A telefonszám ellenőrzése az első API-kulcs létrehozásakor szükséges, nem a ChatGPT-fiók létrehozásakor.

Egy telefonszámmal legfeljebb három fiók első API-kulcsa ellenőrizhető.

A fiók törlése nem nullázza ezt az API-ellenőrzési korlátot.

Néhány kivételtől eltekintve lehetővé tesszük, hogy a ChatGPT-fiókjukat törlő magánfelhasználók ugyanazzal a telefonszámmal újra regisztráljanak. Ha véglegesen törölte személyes ChatGPT-fiókját, és azt nem feltételeink vagy szabályzataink megsértése miatt tiltottuk le, 30 nap elteltével eltávolítjuk a telefonszámot a rendszerünkből. Ezt követően ugyanazzal a számmal újra regisztrálhat.

További információ: A telefonszám-ellenőrzés követelményei.

Módosíthatom a hitelesítési módomat a fiók törlése után?

A fiók törlése nem teszi lehetővé a bejelentkezési mód megváltoztatását.

Ha eredetileg Google-, Apple- vagy Microsoft-fiókkal regisztrált, előfordulhat, hogy a fiók törlése nélkül is hozzáadhat jelszót.

Nyissa meg a Beállítások menüt, és válassza a Biztonság és bejelentkezés lehetőséget. Ha a Jelszó mellett megjelenik a Hozzáadás lehetőség, válassza azt, és kövesse az utasításokat.

Ha ezek a beállítások nem érhetők el, előfordulhat, hogy fiókja nem jogosult erre.

Miért jelenik meg a "Nincs fiókja, mert azt törölték vagy deaktiválták" hibaüzenet?

Ez a hiba azt jelenti, hogy az e-mail-címéhez tartozó fiókot törölték vagy deaktiválták.

OpenAI sign-in error stating the account has been deleted or deactivated

Ha saját maga törölte a fiókot, az nem állítható vissza. Ha nem Ön törölte, ellenőrizze, kapott-e e-mailben tájékoztatást a fiók deaktiválásáról, az életkor ellenőrzéséről vagy egy szabályzati problémáról. A deaktivált fiók 30 nap elteltével sem aktiválódik újra.

Deaktivált fiókkal kapcsolatos segítség: Miért deaktiválták az OpenAI-fiókomat?

További információ: Új ChatGPT-fiók létrehozása törlés után.

Hasznos volt ez a cikk?