Հիշողությունը կարող եք կառավարել երկու կարգավորմամբ։
Օգտագործել պահպանված հիշողությունները. սրանք այն տվյալներն են, որոնք ChatGPT-ին հստակ խնդրել եք հիշել, օրինակ՝ ձեր անունը, սիրելի գույնը կամ սննդային նախասիրությունները։
Օգտագործել զրույցների պատմությունը. ChatGPT-ն կարող է նաև օգտագործել ձեր նախորդ զրույցների տեղեկությունները՝ հետագա զրույցներն ավելի օգտակար դարձնելու համար։ Օրինակ՝ եթե մի անգամ ասել եք, որ սիրում եք թաիլանդական խոհանոց, համակարգը կարող է դա հաշվի առնել, երբ հաջորդ անգամ հարցնեք՝ «Ի՞նչ ուտեմ ճաշին»։ ChatGPT-ն չի հիշում նախորդ զրույցների բոլոր մանրամասները, ուստի այն ամենի համար, ինչը ցանկանում եք, որ միշտ մտապահվի, օգտագործեք պահպանված հիշողությունները։
Երբ այդ կարգավորումները հասանելի են ձեր հաշվի համար, կարող եք ընտրել, թե հիշողության որ կարգավորումներն օգտագործել։ Կապակցված դեռահասի հաշվի դեպքում ծնողը կամ խնամակալը կարող է կառավարել «Օգտագործել պահպանված հիշողությունները» կարգավորումը Ծնողական վերահսկողության միջոցով։
Երբ «Օգտագործել զրույցների պատմությունը» կարգավորումը միացված է, ChatGPT-ն կդիմի ձեր նախորդ զրույցներին՝ ձեր տարածած օգտակար տեղեկությունները վերհիշելու համար։ Դրանց օգնությամբ այն իմանում է ձեր հետաքրքրությունների ու նախասիրությունների մասին՝ հետագա զրույցները դարձնելով ավելի անհատականացված և համապատասխան։ Ինչպես հատուկ հրահանգների դեպքում, երբ այս կարգավորումը միացված է, ձեր նախորդ զրույցների համապատասխան տեղեկությունները կարող են ավելացվել նոր զրույցներին։ Քանի որ ChatGPT-ն չի պահպանում նախորդ զրույցների բոլոր մանրամասները, այն ամենի համար, ինչը ցանկանում եք, որ միշտ հիշվի, օգտագործեք պահպանված հիշողությունները։
Ինչպե՞ս միացնել կամ անջատել «Օգտագործել զրույցների պատմությունը» գործառույթը։
«Օգտագործել զրույցների պատմությունը» գործառույթը կարող եք ցանկացած պահի միացնել կամ անջատել՝ սեղմելով ձեր պրոֆիլի պատկերակը > Կարգավորումներ > Անհատականացում։
Պահպանված հիշողությունն անջատելու դեպքում արդեն հիշված տվյալները չեն ջնջվի։ Իսկ զրույցը ջնջելու դեպքում այդ զրույցից պահպանված հիշողությունը չի հեռացվի։ Պահպանված հիշողությունները կառավարելու համար անցեք Կարգավորումներ > Անհատականացում > Հիշողության ամփոփում բաժին, սեղմեք Կառավարել, ապա հուշումների միջոցով թարմացրեք կամ փոփոխեք ձեր հիշողությունները։ Անհրաժեշտության դեպքում այնտեղ ընտրեք Ջնջել և անջատել հիշողությունը։
Որևէ տվյալ ամբողջությամբ հեռացնելու համար ջնջեք և՛ Կարգավորումներում պահպանված հիշողությունը, և՛ այն զրույցը, որտեղ սկզբում տարածել եք այդ տվյալը։
