Напомена: Од 29 август 2025 година, го преименувавме ChatGPT Team во ChatGPT Business. За повеќе информации и прашања поврзани со промената на името, погледнете ја нашата статија: ЧПП за преименувањето на ChatGPT Business
Организациите и компаниите што користат ChatGPT Business сега може да користат мемории за да го подобрат своето искуство. Функцијата Меморија му овозможува на ChatGPT да памети информации споделени за време на разговорите и со текот на времето да дава поперсонализирани, релевантни одговори.
Дознајте повеќе за тоа како функционира функцијата Меморија.
Ако ја спојам мојата лична сметка со мојот работен простор на ChatGPT Business, дали моите мемории ќе се спојат?
Да. Кога ќе прифатите покана за работен простор на ChatGPT Business и ќе изберете да го споите вашиот личен работен простор:
Сите ваши податоци, вклучувајќи ги разговорите и мемориите, ќе се мигрираат во работниот простор на ChatGPT Business.
ChatGPT ќе продолжи да се повикува на вашите претходни мемории и да ги надградува во рамките на вашата сметка на ChatGPT Business.
Спојувањето е неповратно. По спојувањето, вашиот личен работен простор ќе биде трајно избришан.
Ако изберете да не ги споите, вашиот личен работен простор, разговорите и мемориите ќе останат одвоени и приватни во однос на вашиот работен простор на ChatGPT Business.
---
Ако мојот работен простор се деактивира, дали моите мемории ќе се избришат?
Не. Деактивирањето на работен простор на ChatGPT Business не ги брише разговорите или мемориите. Наместо тоа:
Податоците остануваат недопрени дури и ако работниот простор стане неактивен поради пропуштено плаќање или откажана претплата.
Корисниците повторно ќе добијат пристап до своите разговори и мемории ако работниот простор се реактивира.
Работниот простор на ChatGPT Business останува достапен до крајот на циклусот за наплата по откажување или неуспешно плаќање.
Сопствениците на работниот простор може да го реактивираат работниот простор со плаќање на сите неподмирени фактури.
Ако мојот работен простор се избрише, дали моите мемории ќе се избришат?
Да. Ако работен простор на ChatGPT Business биде трајно избришан:
Сите кориснички податоци во работниот простор, вклучувајќи ги разговорите и мемориите, исто така ќе бидат трајно избришани.
Избришаните податоци не може да се повратат.
---
Може ли да споделувам мемории од мојата сметка со други членови на мојот работен простор?
Не. Мемориите се:
Поврзани со секоја поединечна сметка.
Не може да се пренесат на други корисници, дури ни во истиот работен простор на ChatGPT Business.
---
Може ли да ги исклучам функциите за персонализација и Меморија во мојот Business работен простор?
Да. Контролите за Меморија и персонализација се достапни и на ниво на корисник и на ниво на работен простор:
Поединечните корисници можат во секое време да ја исклучат функцијата Меморија преку своите Поставки.
Сопствениците на работен простор можат да контролираат дали функциите за персонализација и Меморија ќе бидат достапни во целиот работен простор. Ако сопственик на работен простор ја исклучи Меморија за работниот простор, постојните зачувани мемории за членовите во тој работен простор се бришат.
---
Дали ги обучувате вашите модели користејќи мемории?
Не. ChatGPT Business ги следи Условите за деловна употреба и политиките за приватност за претпријатија на OpenAI. Стандардно:
Податоците од работниот простор, вклучувајќи ги разговорите и мемориите, не се користат за обучување на моделите на OpenAI.
Дознајте повеќе за опциите за приватност на вашите податоци.
