Oversikt
Apptillatelser avgjør når ChatGPT kan lese informasjon fra en tilkoblet konto eller utføre en handling på dine vegne.
Disse innstillingene styrer hvordan en app brukes når tilgangen er på plass. De kobler ikke til kontoer, gir ikke tillatelser hos leverandøren, endrer ikke tilgang til kildesystemet og overstyrer ikke arbeidsområdets retningslinjer. Standardinnstillinger for hele kontoen eller arbeidsområdet kan konfigureres før en enkelt appkonto kobles til.
For oppsett og frakobling av kontoer, se: Koble til og administrere appkontoer i ChatGPT.
Tilgjengelighet
Hvilke innstillinger som er tilgjengelige, avhenger av kontoen din, appen, den tilkoblede kontoen og arbeidsområdet ditt.
På personlige kontoer kan Tillatelser vises etter at en plugin som inneholder en app, er installert. Innstillinger for en bestemt tilkobling kan kreve en tilkoblet konto som oppfyller kravene. Medlemmer i administrerte arbeidsområder kan i stedet se forespørsler om godkjenning som styres av arbeidsområdets retningslinjer.
Forstå tillatelsesvalgene
Avhengig av kontoen din og appen kan du se:
Spør alltid: ChatGPT spør før informasjon fra appen leses eller endringer gjøres.
Tillat lesehandlinger: ChatGPT kan lese uten å spørre, men spør før endringer gjøres.
Tillat handlinger med lav risiko: ChatGPT godkjenner automatisk handlinger med lav risiko. Handlinger med høyere risiko kan kreve bekreftelse eller bli avvist. Denne innstillingen gjelder når den ikke overstyres av retningslinjer for kontoen, arbeidsområdet, appen eller tilkoblingen.
Tillat alle handlinger: ChatGPT kan utføre støttede handlinger uten flere forespørsler om godkjenning. Dette alternativet innebærer økt risiko.
For mer informasjon om sikkerhetsadvarsler for sensitive funksjoner, se: Merking av økt risiko.
De vanlige tillatelsesvalgene for hele kontoen eller arbeidsområdet tilbyr ikke Tillat alle handlinger. Alternativet kan være tilgjengelig for en enkelt app eller tilkoblet konto, og eksisterende retningslinjer for arbeidsområdet kan variere.
Noen menyer forkorter disse etikettene til Tillat lesing, Tillat lav risiko eller Tillat alt.
Forstå risikoen ved handlinger
En handling kan kreve en ekstra vurdering hvis den kan påvirke en annen tjeneste, eksponere sensitiv informasjon eller være vanskelig å angre.
Eksempler kan være:
Å sende en e-post, melding, kommentar eller invitasjon.
Å opprette, redigere eller slette en fil eller oppføring.
Å endre konto-, tilgangs-, delings- eller sikkerhetsinnstillinger.
Å foreta et kjøp eller en annen økonomisk transaksjon.
Å dele sensitive person-, økonomi-, helse- eller identitetsopplysninger.
Handlinger vurderes opp mot tilgjengelige appfunksjoner, tillatelser hos leverandøren, arbeidsområdets retningslinjer og sikkerhetstiltak. Noen forespørsler kan bli avvist uten at det vises en forespørsel om godkjenning.
Angi standardtillatelsen din
Hvis du har en personlig konto som oppfyller kravene, og Pluginer vises under Innstillinger, følger du trinnene nedenfor.
Hvis Apper vises under Innstillinger i stedet, åpner du Apper for å se hvilke tillatelsesinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din. Det er ikke sikkert at det samme valget for hele kontoen er tilgjengelig.
Åpne profilmenyen din og velg Innstillinger.
Velg Pluginer.
Åpne Tillatelser.
Velg standardtillatelsen du vil bruke.
Den overordnede innstillingen kan vises etter at du har installert en plugin som inneholder en app. Innstillinger for en bestemt app eller konto kan kreve en tilkobling som oppfyller kravene. Ikke alle apper støtter de samme innstillingene.
Angi en tillatelse for én tilkoblet konto
Åpne Innstillinger, og velg deretter Apper eller Pluginer, avhengig av hvilket alternativ som er tilgjengelig.
Velg den aktuelle pluginen eller appen.
Hvis Tilkoblede kontoer vises, åpner du menyen for flere alternativer (•••) for den aktuelle kontoen og velger Innstillinger.
Se gjennom Tillatelser for den kontoen. For en app med én konto åpner du i stedet den tilgjengelige innstillingen Tillatelser.
Velg en tilgjengelig tillatelse, og velg deretter Lagre hvis knappen vises.
En kontospesifikk innstilling gjelder bare for den tilkoblingen. En annen konto som er koblet til samme app, kan ha en annen innstilling.
For å gjenopprette den arvede innstillingen for en tilkoblet konto velger du alternativet merket Standard og deretter Lagre. På en side for én konto kan Tilbakestill vises. Eldre innstillinger under Apper kan vise Tilbakestill til standard.
Svar på en forespørsel om godkjenning
Før en støttet handling utføres, kan ChatGPT vise et godkjenningskort som beskriver appen og den foreslåtte handlingen.
Avhengig av handlingen og kontoen din kan følgende valg være tilgjengelige:
Avvis eller Avslå: Ikke utfør den forespurte handlingen.
Tillat eller Tillat én gang: Godkjenn den aktuelle handlingen.
Tillat handlinger med lav risiko: Godkjenn den aktuelle handlingen og tillat fremtidige handlinger med lav risiko som bruker den samme tilkoblede kontoen. Handlinger med høyere risiko kan kreve bekreftelse eller bli avvist.
Tillat alltid: Når dette valget tilbys for en personlig konto som oppfyller kravene og er koblet til eksplisitt, tillater det støttede fremtidige handlinger uten gjentatte forespørsler.
For godkjenning av apphandlingene som beskrives her, tilbys ikke Tillat alltid som en varig tillatelse for medlemmer i administrerte arbeidsområder, for automatisk tilgjengelige tilkoblinger eller for handlinger som krever en ekstra sikkerhetsvurdering.
Se gjennom appen, kontoen og den foreslåtte handlingen før du godkjenner en forespørsel. En lagret godkjenning overstyrer ikke begrensninger i arbeidsområdet, tillatelser hos leverandøren eller sikkerhetstiltak. Avhengig av hvor i produktet du er, kan en sensitiv handling bli avvist uten at det vises en forespørsel om godkjenning.
Forstå begrensningene i arbeidsområdet
I et administrert arbeidsområde styrer ulike innstillinger ulike deler av apptilgangen:
Innstillinger for installasjon av pluginer avgjør om pluginen er tilgjengelig.
Appinnstillinger for arbeidsområdet avgjør om den underliggende appen kan brukes.
Rolleinnstillinger i Enterprise og Edu kan begrense hvilke medlemmer som har tilgang til en app.
Autorisasjon hos leverandøren avgjør hvilken ekstern konto og hvilke tillatelser som er tilknyttet.
Handlingsinnstillinger avgjør hvilke apphandlinger som er tilgjengelige.
Apptillatelser avgjør når ChatGPT spør før en tilgjengelig handling utføres.
Business-administratorer kan styre om en app er aktivert for arbeidsområdet. Enterprise- og Edu-administratorer kan også konfigurere rollebasert tilgang der dette støttes.
Innstillinger som begrenser direkte apphandlinger, begrenser ikke nødvendigvis informasjon som hentes fra synkroniserte data. Innstillinger for hvilket innhold som synkroniseres, begrenser ikke nødvendigvis separate apphandlinger som utføres i sanntid.
Arbeidsområdeagenter bruker egne sikkerhetsinnstillinger for handlinger på agentnivå. Disse er fortsatt underlagt arbeidsområdets retningslinjer.
For veiledning til administratorer, se: Administratorkontroller, sikkerhet og etterlevelse for pluginer og apper.
Fjern tilgangen til en app
Hvis du endrer en apptillatelse, kobles ikke appen fra, og tilgang som allerede er gitt til en konto hos leverandøren, trekkes ikke tilbake.
For å stoppe fremtidig tilgang via en enkelt konto åpner du Innstillinger, velger Apper eller Pluginer, velger appen og kobler fra kontoen. Leverandøren kan også tilby egne innstillinger for å fjerne kontotilkoblingen.
Hvis du deaktiverer en app for et arbeidsområde, kan det påvirke andre medlemmer, pluginer som er avhengige av appen, eller en indeks som administreres av en administrator. Les advarselen som vises, før du endrer tilgangen for hele arbeidsområdet.
Apptillatelser er atskilt fra innstillinger for Minne, personlig tilpasning, datalagring og modelltrening.
For informasjon om datahåndtering, se: Tilkoblede apper i ChatGPT.
