OpenAI
Ta strona została przetłumaczona maszynowo. Wyświetl oryginalny artykuł w języku angielskim.

FAQ o Pamięci (wersja Business)

Dowiedz się, jak działa pamięć w ChatGPT Business, w tym jak przenieść osobistą przestrzeń roboczą, dezaktywować przestrzeń roboczą i zarządzać ustawieniami.

Zaktualizowano: yesterday

Omówienie

Organizacje i firmy korzystające z ChatGPT Business mogą teraz używać wspomnień, aby zwiększyć wygodę pracy. Pamięć pozwala ChatGPT zapamiętywać informacje udostępniane podczas rozmów i z czasem udzielać bardziej spersonalizowanych i trafnych odpowiedzi.


Dowiedz się więcej o działaniu pamięci.

Czy zapisane wspomnienia zostaną przeniesione, jeśli połączę osobistą przestrzeń roboczą z Business?

Obsługiwane zapisane wspomnienia, które mają zastosowanie w różnych rozmowach, można przenieść do docelowej przestrzeni roboczej.

  • Zapisane wspomnienia znajdujące się już w przestrzeni roboczej Business zostaną zachowane.

  • Wspomnienia ograniczone do projektu lub innego kontekstu z ograniczeniami nie są objęte tym transferem zapisanych wspomnień.

  • To, czy ChatGPT będzie korzystać z pamięci po migracji, zależy od Twoich ustawień i mechanizmów kontroli w przestrzeni roboczej. Przeniesienie zapisanych wspomnień nie włącza Pamięci.

Połączenie jest trwałe i nie można go cofnąć. Twoja osobista przestrzeń robocza zostanie dezaktywowana i zniknie z przełącznika przestrzeni roboczych, ale jej połączenie nie spowoduje usunięcia Twoich danych osobowych. Informacje o obsługiwanych treściach, wyłączeniach i dostępie znajdziesz tutaj: opcje migracji osobistej przestrzeni roboczej.

Jeśli zrezygnujesz z połączenia, Twoja osobista przestrzeń robocza, rozmowy i wspomnienia pozostaną oddzielone od przestrzeni roboczej Business i nie będą w niej widoczne.

Czy dezaktywacja mojej przestrzeni roboczej spowoduje usunięcie wspomnień?

Nie. Sama dezaktywacja nie powoduje usunięcia rozmów ani wspomnień. Gdy przestrzeń robocza Business jest nieaktywna:

  • Jej członkowie nie mają dostępu do rozmów ani wspomnień.

  • Ponowna aktywacja przestrzeni roboczej przywraca dostęp jej członkom.

  • Po anulowaniu dostęp zwykle pozostaje aktywny do końca bieżącego okresu rozliczeniowego. Nieudana płatność może spowodować dezaktywację.

  • Właściciele przestrzeni roboczej mogą wykonać instrukcje ponownej aktywacji, aby wykupić subskrypcję lub opłacić zaległe faktury.

Dowiedz się więcej o dezaktywacji przestrzeni roboczej.

Czy usunięcie mojej przestrzeni roboczej spowoduje usunięcie wspomnień?

Tak. Jeśli przestrzeń robocza Business zostanie trwale usunięta:

  • Wszystkie znajdujące się w niej dane użytkowników, w tym rozmowy i wspomnienia, również zostaną trwale usunięte.

  • Usuniętych danych nie można odzyskać.

Czy mogę udostępniać wspomnienia ze swojego konta innym członkom przestrzeni roboczej?

Nie. Wspomnienia są:

  • Przypisane do poszczególnych kont.

  • Nie można ich przenosić do innych użytkowników, nawet w tej samej przestrzeni roboczej Business.

Czy mogę wyłączyć funkcje personalizacji i pamięci w przestrzeni roboczej Business?

Tak. Opcje pamięci i personalizacji są dostępne zarówno na poziomie użytkownika, jak i przestrzeni roboczej:

  • Poszczególni użytkownicy mogą w dowolnym momencie wyłączyć Pamięć w Ustawieniach.

  • Właściciele przestrzeni roboczej mogą określić, czy funkcje personalizacji i pamięci będą dostępne w całej przestrzeni roboczej. Jeśli właściciel wyłączy Pamięć w przestrzeni roboczej, zapisane wspomnienia jej członków zostaną usunięte.

Czy używacie wspomnień do trenowania swoich modeli?

Nie. ChatGPT Business podlega Warunkom biznesowym OpenAI i zasadom ochrony prywatności dla przedsiębiorstw. Domyślnie:

  • Dane z przestrzeni roboczej, w tym rozmowy i wspomnienia, nie są wykorzystywane do trenowania modeli OpenAI.

Dowiedz się więcej o dostępnych opcjach ochrony prywatności danych.

Czy ten artykuł był pomocny?