Genel bakış
ChatGPT Business kullanan kuruluşlar ve işletmeler artık deneyimlerini geliştirmek için anılardan yararlanabilir. Bellek, ChatGPT’nin konuşmalar sırasında paylaşılan bilgileri hatırlamasını ve zaman içinde daha kişiselleştirilmiş, alakalı yanıtlar vermesini sağlar.
Belleğin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinin.
Kişisel çalışma alanımı Business ile birleştirirsem kayıtlı anılarım aktarılır mı?
Sohbetlerinizin genelinde geçerli olan desteklenen kayıtlı anılar, hedef çalışma alanına aktarılabilir.
Business çalışma alanınızdaki mevcut kayıtlı anılar korunur.
Bir projeyle veya başka bir kısıtlı bağlamla sınırlı anılar, bu kayıtlı anı aktarımına dâhil edilmez.
Taşıma işleminden sonra ChatGPT’nin belleği kullanıp kullanmayacağı, ayarlarınıza ve çalışma alanınızın denetimlerine bağlıdır. Kayıtlı anıların aktarılması Bellek’i açmaz.
Birleştirme kalıcıdır ve geri alınamaz. Kişisel çalışma alanınız devre dışı bırakılır ve artık çalışma alanı değiştiricisinde görünmez ancak kişisel verileriniz birleştirme kapsamında silinmez. Desteklenen içerik, kapsam dışı öğeler ve erişimle ilgili hususlar için kişisel çalışma alanı taşıma seçeneklerine bakın.
Birleştirmeyi tercih etmezseniz kişisel çalışma alanınız, konuşmalarınız ve anılarınız Business çalışma alanınızdan ayrı ve gizli kalır.
Çalışma alanım devre dışı bırakılırsa anılarım silinir mi?
Hayır. Çalışma alanının devre dışı bırakılması, konuşmaları veya anıları silmez. Bir Business çalışma alanı devre dışıyken:
Üyeler çalışma alanındaki konuşmalara veya anılara erişemez.
Çalışma alanı yeniden etkinleştirildiğinde üyelerin erişimi geri yüklenir.
İptalin ardından erişim normalde mevcut faturalandırma döneminin sonuna kadar devam eder. Başarısız bir ödeme, çalışma alanının devre dışı bırakılmasına yol açabilir.
Çalışma alanı sahipleri, abonelik satın almak veya ödenmemiş faturaları ödemek için yeniden etkinleştirme talimatlarını izleyebilir.
Çalışma alanını devre dışı bırakma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Çalışma alanım silinirse anılarım da silinir mi?
Evet. Bir Business çalışma alanı kalıcı olarak silinirse:
Konuşmalar ve anılar dâhil olmak üzere çalışma alanındaki tüm kullanıcı verileri de kalıcı olarak silinir.
Silinen veriler kurtarılamaz.
Hesabımdaki anıları çalışma alanımın diğer üyeleriyle paylaşabilir miyim?
Hayır. Anılar:
Her bir hesaba ayrı ayrı bağlıdır.
Aynı Business çalışma alanında olsalar bile başka kullanıcılara aktarılamaz.
Business çalışma alanımda kişiselleştirme ve bellek özelliklerini devre dışı bırakabilir miyim?
Evet. Bellek ve kişiselleştirme denetimleri hem kullanıcı hem de çalışma alanı düzeyinde kullanılabilir:
Kullanıcılar, Ayarlar üzerinden Bellek’i istedikleri zaman devre dışı bırakabilir.
Çalışma alanı sahipleri, kişiselleştirme ve bellek özelliklerinin çalışma alanının tamamında kullanılıp kullanılamayacağını denetleyebilir. Çalışma alanı sahibi Bellek’i çalışma alanı için kapatırsa bu çalışma alanındaki üyelerin mevcut kayıtlı anıları silinir.
Modellerinizi anılarla eğitiyor musunuz?
Hayır. ChatGPT Business, OpenAI’ın İşletme Koşulları ve Kurumsal Gizlilik politikalarına tabidir. Varsayılan olarak:
Konuşmalar ve anılar dâhil olmak üzere çalışma alanı verileri, OpenAI modellerini eğitmek için kullanılmaz.
Veri gizliliği seçenekleriniz hakkında daha fazla bilgi edinin.
