OpenAI
Denne side er maskinoversat. Se den originale engelske artikel.

Datakontrol i ChatGPT

Se, hvordan du administrerer modeltræning, chathistorik, dataeksport, kontosletning og andre privatlivsindstillinger i ChatGPT.

Opdateret: 3 days ago

Oversigt

Med Datakontrol kan du vælge, om dine samtaler må bruges til at træne OpenAI's modeller. Her kan du også eksportere data, administrere delte links og ændre andre dataindstillinger, der er tilgængelige for din konto.

De tilgængelige indstillinger afhænger af, om du er logget ind, dit abonnement og indstillingerne for dit arbejdsområde.

Find dine indstillinger for datakontrol

Åbn Indstillinger, og vælg Datakontrol for at administrere de muligheder, der er tilgængelige for din konto.

Privatlivscentret forklarer dine muligheder for at beskytte dit privatliv og hjælper dig med at finde de relevante indstillinger. Du kan stadig administrere disse indstillinger via menuen Indstillinger i ChatGPT.

Slå Forbedr modellen for alle fra

Når Forbedr modellen for alle er slået fra, bliver dine nye samtaler ikke brugt til at træne OpenAI's modeller. De kan stadig vises i din chathistorik.

Web (logget ind)

  1. Åbn din kontomenu.

  2. Vælg Indstillinger.

  3. Vælg Datakontrol.

  4. Vælg Forbedr modellen for alle, slå indstillingen fra, og vælg Færdig.

iOS og Android

  1. Åbn sidepanelet.

  2. Vælg dit profilikon for at åbne Indstillinger.

  3. Vælg Datakontrol.

  4. Slå Forbedr modellen for alle fra.

Når du er logget ind, gælder denne indstilling for din konto på tværs af enheder.

Brug uden at være logget ind

Når du bruger ChatGPT uden at være logget ind, skal du åbne Indstillinger og slå Forbedr modellen for alle fra. Dit valg gemmes i den pågældende browser.

ChatGPT Settings toggle for Improve the model for everyone turned off

Administrer modeltræning for Codex-opgaver

Hvis du bruger Codex med et personligt ChatGPT-abonnement, gælder Forbedr modellen for alle også for dine Codex-opgaver. Slå indstillingen fra i ChatGPT, eller vælg Brug ikke mit indhold til træning i privatlivsportalen. Begge muligheder dækker både ChatGPT-samtaler og Codex-opgaver. Du behøver kun at vælge én af dem. Når du har fravalgt træning, bliver nye samtaler og opgaver ikke brugt til at træne OpenAI's modeller.

Codex har en separat indstilling, Medtag miljøer, under Codex-indstillinger. Den styrer, om yderligere kontekst fra dine Codex-miljøer kan bruges til at træne OpenAI's modeller. Denne indstilling ændres ikke, hvis du ændrer din ChatGPT-indstilling eller fravælger træning via privatlivsportalen.

Hvad sker der med gemte chats?

Gemte chats bliver hverken slettet eller skjult, når du slår Forbedr modellen for alle fra.

  • Almindelige chats forbliver i historikken.

  • Arkiverede chats forbliver arkiverede.

  • Projektchats forbliver i deres projekter.

Arkivering af en chat ændrer ikke, om den kan bruges til at træne OpenAI's modeller. Dit valg under Forbedr modellen for alle gælder fortsat.

Midlertidig chat

Så længe disse chats er midlertidige, gælder følgende:

  • de vises ikke i din chathistorik

  • de opretter eller opdaterer ikke minder

  • de bruges ikke til at forbedre OpenAI's modeller

  • de kan opbevares i op til 30 dage af sikkerhedshensyn

Inden samtalen begynder, skal du vælge, om den midlertidige chat skal tilpasses til dig. En personliggjort midlertidig chat kan bruge eksisterende minder, brugerdefinerede instruktioner og plugins, afhængigt af indstillingerne for din konto og dit arbejdsområde. Du kan slå personalisering fra, når du starter chatten.

Hvis du gemmer en midlertidig chat, bliver den en almindelig chat i din historik og følger din kontos indstillinger for personalisering og modelforbedring.

Læs mere om midlertidige chats i Midlertidig chat i ChatGPT.

Eksportér dine data

Brugere af ChatGPT Free, Go, Plus og Pro, der er logget ind, kan anmode om en kopi af deres data i indstillingerne i ChatGPT. Du kan også bruge OpenAI's privatlivsportal.

Selvbetjent dataeksport er ikke tilgængelig i arbejdsområder med ChatGPT Business, Enterprise eller ChatGPT til sundhedssektoren. Kontakt i stedet arbejdsområdets ejer. ChatGPT Edu-arbejdsområder, der opfylder betingelserne, kan tillade eksport, når en administrator aktiverer funktionen.

Se Eksport af din ChatGPT-historik og dine data for flere instruktioner og oplysninger om, hvornår dataeksport er tilgængelig.

Slet din konto

Brugere af ChatGPT Free, Go, Plus og Pro, der er logget ind, kan slette deres konto i indstillingerne i ChatGPT. Sletning af din OpenAI-konto er permanent og påvirker de data og abonnementer, der er knyttet til den. Selvbetjent kontosletning er ikke tilgængelig i administrerede arbejdsområder. Kontakt i stedet arbejdsområdets ejer. Kontakt din organisation for at få hjælp med en administreret konto.

Se Sletning af din ChatGPT-konto for vejledning i kontosletning og vigtige oplysninger om fakturering.

Hukommelse og sikkerhedsrelateret kontekst

Hukommelse styrer, hvordan ChatGPT tilpasser svar til dig. Indstillingerne for modeltræning afgør, om indhold, der opfylder betingelserne, kan bruges til at forbedre OpenAI's modeller. Det er separate indstillinger.

Selvom du slår hukommelse eller personalisering fra, deaktiveres sikkerhedsfunktionerne ikke. De kan bruge begrænset, sikkerhedsrelevant kontekst i sjældne højrisikosituationer for at hjælpe ChatGPT med at svare mere sikkert.

Læs mere om hukommelse i Hukommelse i ChatGPT.

Administrerede arbejdsområder

Som standard bruger OpenAI ikke indhold fra arbejdsområder med ChatGPT Business, Enterprise, Edu eller ChatGPT til sundhedssektoren til at træne sine modeller.

Administrerede arbejdsområder kan også have indstillinger for dataopbevaring, hukommelse, compliance og adgang, som gælder for hele organisationen.

Din organisations politikker for privatliv, dataopbevaring og adgang gælder stadig.

Læs mere om privatliv for virksomheder i Privatliv for virksomheder hos OpenAI.

Annonceindstillinger

Hvor annoncer er tilgængelige, kan separate indstillinger styre, hvordan annoncerne tilpasses til dig.

Læs mere om annoncer i Annoncer i ChatGPT.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg ændre indstillingen Forbedr modellen for alle?

Ja, hvis indstillingen er tilgængelig for din konto. Indstillinger, som en forælder eller værge har valgt, og arbejdsområdets indstillinger kan begrænse din mulighed for at ændre den.

Bliver mine chats slettet, hvis jeg slår modeltræning fra?

Nej. Hvis du vil fjerne indhold, skal du slette en chat eller din konto separat.

Hvad sker der, hvis jeg tidligere har fravalgt træning via OpenAI Support eller en privatlivsanmodning?

OpenAI respekterer fortsat det fravalg, der er knyttet til kontoen.

Hvad sker der, hvis jeg sender feedback efter at have fravalgt træning?

Hvis du vælger at give feedback, f.eks. ved at vælge tommelfingeren op eller ned ved et svar, kan hele den samtale, som feedbacken er knyttet til, blive brugt til at træne OpenAI's modeller. Læs mere i Sådan bruges dine data til at forbedre modellernes ydeevne.

Var denne artikel nyttig?