OpenAI
Denne siden ble maskinoversatt. Se den opprinnelige engelske artikkelen.

Vanlige spørsmål om minne

Finn ut mer om hvordan du administrerer minne i ChatGPT.

Oppdatert: 2 days ago

Slik fungerer minne

Når minne er aktivert, hjelper det ChatGPT med automatisk å huske nyttig kontekst fra chatter, filer og tilkoblede apper for å tilpasse opplevelsen din, slik at du slipper å gjenta deg selv like ofte.

Minnekontroller er tilgjengelige under Innstillinger > Personlig tilpasning > Minne. Du kan velge å aktivere eller deaktivere minne når som helst.

Minnesammendrag

Du kan se informasjonen ChatGPT husker, i minnesammendraget. Minnesammendraget skal fange opp de viktigste detaljene, men vil ikke inneholde alt ChatGPT husker basert på chattene dine. Hvis du vil vite om ChatGPT har husket noe, er det bare å spørre i chatten.

Minnesammendraget oppdateres automatisk med ny kontekst etter hvert som du chatter med ChatGPT. Øverst i minnesammendraget står det når det sist ble oppdatert, for eksempel «for 2 timer siden».

Slik gjør du endringer i minnesammendraget:

  • Skriv inn det du vil endre, i tekstboksen nederst i minnesammendraget, så oppdateres det tilsvarende.

  • Du kan markere tekst i minnesammendraget for å gjøre en bestemt rettelse.

  • Hvis du vil slette noe ChatGPT kan vite om deg fullstendig, må du slette alle kilder der det forekommer, inkludert tidligere chatter, arkiverte chatter, filer og minnesammendraget, og koble fra eventuelle tilkoblede apper som kan inneholde denne informasjonen.

  • Du kan slette minnene som vises på siden for minnesammendraget, og slå av minne ved å velge «Slett og slå av minne» fra menyen med tre prikker. Dette sletter ikke de tidligere chattene dine. Hvis du slår på minne igjen senere, kan ChatGPT opprette nye minner fra chatter som fortsatt finnes i chatloggen din, inkludert eldre chatter. Denne kontrollen er tilgjengelig på nett og blir snart rullet ut på mobil. 

Screenshot 2026-06-04 at 8.58.35 AM

Minner i kilder

Du kan se hvilke kilder som ble brukt til å tilpasse et svar, for eksempel egendefinerte instruksjoner, tidligere chatter, filer og minner, ved å trykke på bokikonet under svaret.

Når du trykker på et minne i kilder, åpnes en forklaring på hvorfor minnet ble brukt til å tilpasse et svar.

Du kan også gjøre en rettelse ved å velge menyen med tre prikker (•••).

Kilder er utformet for å gjøre minne enklere å forstå og kontrollere, men de viser kanskje ikke alle faktorer eller kilder som påvirket et svar. Minnekilder tas ikke med i chatter du deler.

Screenshot 2026-06-04 at 8.59.26 AM

Slik har vi forbedret den tidligere opplevelsen med lagrede minner

Det tidligere systemet for lagrede minner ble ofte utdatert og krevde at brukerne administrerte oppdateringer manuelt. Minner kunne også motsi hverandre, for eksempel «Jeg trener til et maraton» og «Jeg har forstuet ankelen», noe som gjorde persontilpasningen mindre presis.

Det nye minnesystemet oppdaterer minnene automatisk. ChatGPT holder oversikt over opplysningene det anser som viktigst, slik at det kan bygge videre på konteksten du allerede har delt. Hvis du foretrekker det tidligere systemet for lagrede minner, går du til Innstillinger > Minne og velger koblingen «lagrede minner» under «Minneoversikt».

Forbedret minne i regulerte arbeidsområder

Forbedret minne kan bruke kontekst fra tidligere chatter for å holde minnet oppdatert. Dette er forskjellig fra Minne generelt og fra det eldre systemet for lagrede minner.

I ChatGPT for helsevesenet og ChatGPT Enterprise med regulert arbeidsområde er forbedret minne deaktivert som standard. Eiere og administratorer av arbeidsområdet kan gjøre Bruk forbedret minne tilgjengelig for standardrollen i arbeidsområdet eller kvalifiserte egendefinerte roller.

Denne funksjonen omfattes ikke av BAA-en din. PHI skal ikke legges inn når denne funksjonen brukes.

Medlemmer som velger å bruke forbedret minne, kan bruke Minne kun for prosjektet for å begrense minnekonteksten til et bestemt prosjekt. Med minne kun for prosjektet kan chatter referere til andre samtaler i samme prosjekt, men ikke til samtaler utenfor prosjektet. Chatter utenfor prosjektet kan heller ikke referere til samtaler i prosjektet. Minne kun for prosjektet endrer hvor kontekst kan hentes fra, men endrer ikke veiledningen om BAA i denne delen. Du finner krav til konfigurering og tilgjengelighet her: Prosjekter i ChatGPT.

Før forbedret minne aktiveres, bør eiere og administratorer av arbeidsområdet kontrollere hvem som får tilgang, og informere de berørte medlemmene om denne begrensningen. Hvis en minneinnstilling ikke er tilgjengelig i et Enterprise-arbeidsområde, kan du kontakte administratoren for arbeidsområdet.

Du finner en oppdatert liste over funksjonalitet som omfattes og ikke omfattes av BAA, her: HIPAA-godkjente produkter og funksjoner.

Vil sensitiv informasjon vises i minne?

Sensitiv informasjon kan vises i minne hvis du deler den med ChatGPT. Hvis du ikke vil at informasjon fra en chat skal brukes til å tilpasse svar, kan du slå av minne eller bruke midlertidige chatter. Midlertidige chatter bruker ikke eksisterende minner og oppretter ikke nye minner.

Hvorfor ser jeg ingenting i minnesammendraget mitt?

Det kan hende du ikke ser et minnesammendrag ennå hvis kontoen din er ny, du nylig har aktivert minne, eller det ikke finnes nok chattelogger. Etter hvert som du bruker ChatGPT mer, bør minnesammendraget fylles ut over tid. Du kan oppdatere minnesammendraget når som helst ved å gå til Innstillinger > Personlig tilpasning > Minnesammendrag -> Administrer, deretter åpne menyen med tre prikker og velge «Oppdater».

Inneholder minnesammendraget alle minnene mine?

Ikke nødvendigvis. ChatGPTs minne er basert på en kontinuerlig oppdatert sammenstilling av kontekst fra tidligere chatter, som kan være bredere enn det som kan vises som enkeltpunkter i et sammendrag. Minnesammendraget gir deg en overordnet oversikt over denne sammenstillingen, slik at du kan gjennomgå og administrere hva ChatGPT husker.

Noen detaljer vises kanskje ikke i sammendraget, blant annet når ChatGPT vurderer at de er mindre relevante eller ikke egner seg for visning i denne oversikten.

Er minne forskjellig fra Egendefinerte instruksjoner?

Egendefinerte instruksjoner lar deg fortsatt gi ChatGPT direkte veiledning om hva du vil at den skal vite om deg, og hvordan du vil at den skal svare. For eksplisitt informasjon eller instruksjoner kan du legge det til i Egendefinerte instruksjoner. Når det gjelder informasjon som deles i samtaler, kan ChatGPT huske relevante detaljer for deg.

Det tidligere minnesystemet

Hvordan bytter jeg tilbake til det tidligere systemet for lagrede minner?

Gå til Innstillinger > Minne > Lagrede minner for å gå tilbake til det tidligere systemet for lagrede minner. Under Lagrede minner kan du velge «Prøv forbedret minne» for å gå tilbake til den oppdaterte minneopplevelsen.

Hvordan fungerer «lagrede minner»?

Lagrede minner er opplysninger du uttrykkelig har bedt ChatGPT om å huske. Du kan når som helst legge til et nytt lagret minne – for eksempel: «Remember that I am vegetarian when you recommend a recipe.» Lagrede minner fungerer omtrent som egendefinerte instruksjoner, bortsett fra at modellene våre oppdaterer dem automatisk i stedet for at brukerne må administrere dem manuelt. Hvis du deler informasjon som kan være nyttig i fremtidige samtaler, kan ChatGPT lagre opplysningene som et minne uten at du trenger å be om det. I likhet med egendefinerte instruksjoner inngår lagrede minner i konteksten ChatGPT bruker til å generere et svar. Med mindre du sletter dem, tas lagrede minner alltid med i fremtidige svar.




ChatGPT kan administrere lagrede minner på egen hånd og oppdatere, slå sammen eller fjerne dem når du ber om det. Du har kontroll over de lagrede minnene til ChatGPT. Du kan slette enkeltminner, fjerne alle eller slå Minne helt av i innstillingene. Bruk Midlertidig chat for å chatte uten å bruke lagrede minner.

Hvordan slår jeg lagrede minner av eller på?

Du slår av lagrede minner ved å deaktivere «Aktiver minne» under Innstillinger > Minne.

Hvor lenge beholder ChatGPT lagrede minner?

«Notatblokken» med de lagrede minnene dine lagres separat fra chatloggen. Det betyr at lagrede minner fra en chat fortsatt kan brukes i fremtidige samtaler selv om du sletter chatten. 




Av hensyn til sikkerhet og feilsøking kan vi beholde en logg over slettede lagrede minner i opptil 30 dager.




Lagrede minner kan vises i tidligere samtaler. Hvis ChatGPT for eksempel husker at du bor i San Francisco, kan svaret på et spørsmål om helgeplaner inneholde: «Siden du bor i San Francisco …» Du kan når som helst slette minnet, men det fjerner ikke omtaler av det fra tidligere chatter. For å fjerne dem må du slette den aktuelle chatten der opplysningen ble delt.

Var denne artikkelen nyttig?