Oversikt
Sletting av ChatGPT-kontoen din er permanent. Se gjennom de tilgjengelige alternativene for sletting og eventuelle konsekvenser for abonnementet eller kontoen før du fortsetter.
Vurder andre alternativer før du sletter kontoen
Kontosletting er permanent. Hvis du bare vil slutte å betale, endre e-postadressen eller påloggingsmåten eller fjerne en samtale, kan du kanskje gjøre dette uten å slette kontoen.
Hvis du vil slutte å betale, kan du se Slik avslutter du ChatGPT-abonnementet ditt.
Hvis du vil endre e-postadressen eller se gjennom påloggingsalternativene, kan du se Slik endrer du e-postadressen.
Hvis du vil fjerne en samtale, kan du se Slette og arkivere chatter i ChatGPT.
Hvis du vil se tilgjengelige minneinnstillinger, kan du se Minne i ChatGPT.
Forstå hva som skjer når du sletter kontoen din
Når du sletter kontoen, kan du ikke lenger bruke den til å få tilgang til OpenAI-tjenester, inkludert ChatGPT og API-et. Hvis du sletter kontoen, sletter vi dataene dine innen 30 dager. Vi kan imidlertid oppbevare enkelte data lenger når loven krever eller tillater det.
Før du sletter kontoen, må du kontrollere eventuelle abonnementer som faktureres via Apple App Store eller Google Play. Et Apple-abonnement avsluttes ikke når du sletter kontoen. Avslutt eventuelle mobilabonnementer du ikke lenger ønsker, før du sletter kontoen. Du finner veiledning under Slik avslutter du ChatGPT-abonnementet ditt.
Kontroller annonsekontoen før sletting
Hvis e-postadressen for OpenAI-kontoen din også brukes til å få tilgang til en annonsekonto, kan sletting av OpenAI-kontoen føre til at du ikke lenger får tilgang til eller kan administrere annonsekontoen. Aktive annonsekampanjer blir ikke nødvendigvis satt på pause eller avsluttet når du sletter OpenAI-kontoen. De kan fortsette å vises og påløpe kostnader.
Før du sletter kontoen:
Sett aktive kampanjer på pause eller avslutt dem i Ads Manager.
Sørg for at en annen autorisert bruker med de nødvendige tillatelsene har tilgang til annonsekontoen.
Hvis du er den eneste som har tilgang, må du kontakte brukerstøtten før du sletter OpenAI-kontoen.
Hvis du bare vil avslutte ChatGPT-abonnementet, kan du se Slik avslutter du ChatGPT-abonnementet ditt. Når du sletter kontoen, avsluttes abonnementer som faktureres direkte av ChatGPT. Før du sletter kontoen, må du kontrollere og avslutte eventuelle abonnementer via Apple App Store eller Google Play som du ikke lenger ønsker.
Slett OpenAI-kontoen din
Slett kontoen din direkte i ChatGPT. Hvis du ikke kan logge på, kan du sende inn en bekreftet forespørsel om sletting via personvernsportalen.
Du kan ikke slette kontoen selv i arbeidsområder for ChatGPT Business, Enterprise, Edu eller ChatGPT for helsevesenet. Kontakt organisasjonen din for å få hjelp med en administrert konto.
Slett kontoen din i ChatGPT
ChatGPT på nettet
Åpne kontomenyen, og velg Innstillinger.
Velg Konto.
Velg Slett ved siden av Slett konto.
Skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret for kontoen, og skriv DELETE når du blir bedt om det.
Velg Slett kontoen min permanent.
Mobilapper (iOS og Android)
Du finner enhetsspesifikke instruksjoner her:
Slett kontoen via personvernsportalen
Hvis du ikke kan logge på ChatGPT, kan du sende inn en forespørsel om sletting via personvernsportalen:
Gå til personvernsportalen.
Velg Send inn en personvernforespørsel.
Velg Jeg har en personlig ChatGPT-konto.
Velg Slett ChatGPT-kontoen min, og følg deretter bekreftelsestrinnene.
Du må kunne bekrefte e-postadressen eller telefonnummeret som allerede er knyttet til kontoen. Hvis du ikke har tilgang til noen av delene, eller hvis en deaktivert konto som bare er knyttet til et telefonnummer, ikke kan fullføre bekreftelsen, må du kontakte OpenAI-brukerstøtten for å få eierskapet kontrollert.
Forstå hva som skjer med dataene dine
Slettede og arkiverte chatter
Slettede chatter fjernes permanent fra OpenAIs systemer innen 30 dager, med mindre de allerede er avidentifisert og frakoblet kontoen din, eller må oppbevares av sikkerhetsmessige eller juridiske årsaker.
Du kan ikke gjenopprette en slettet chat. Hvis du vil fjerne en samtale fra sidefeltet uten å slette den, kan du arkivere den i stedet.
Arkiverte chatter følger de samme oppbevaringsreglene som andre lagrede chatter. Du kan administrere arkiverte chatter under Innstillinger.
Du finner mer informasjon under Slette og arkivere chatter i ChatGPT.
Sletting av minner
Minneinnstillingene avhenger av kontoen din og hvilken versjon av Minne du har tilgang til. Hvis du vil se hvilke innstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, åpner du Innstillinger og velger Tilpasning. Du finner mer informasjon under Minne i ChatGPT.
Modellforbedring og bedriftsdata
For personlige ChatGPT-kontoer kan kvalifisert innhold brukes til å forbedre OpenAIs modeller, avhengig av innstillingene dine. Du finner mer informasjon under Slik brukes dataene dine til å forbedre modellytelsen.
Som standard bruker ikke OpenAI innhold fra arbeidsområder for ChatGPT Business, Enterprise, Edu eller ChatGPT for helsevesenet eller fra API-plattformen til å trene modellene sine. Du finner mer informasjon under Personvern for virksomheter.
Vanlige spørsmål
Kan jeg bruke e-postadressen min på nytt etter at jeg har slettet kontoen?
Ja. Etter 30 dager kan du opprette en ny konto med samme e-postadresse, forutsatt at den forrige kontoen ble slettet fullstendig og ikke bare deaktivert.
Kan jeg reaktivere kontoen min etter at den er slettet?
Nei. Slettede kontoer kan ikke reaktiveres, men etter 30 dager kan du opprette en ny konto med samme e-postadresse.
Hvis du vil opprette en ny konto, velger du Registrer deg på påloggingssiden for ChatGPT eller API-plattformen. Vær oppmerksom på disse grensene:
E-postadresser: Du kan bruke samme e-postadresse etter 30 dager.
Telefonnumre: Ett telefonnummer kan brukes til å bekrefte den første API-nøkkelen for opptil tre kontoer. Hvis du sletter en konto, tilbakestilles ikke denne grensen for API-bekreftelse, selv om nummeret kan brukes på nytt til en ny ChatGPT-konto etter 30 dager.
Telefonbekreftelse er ikke nødvendig for å opprette en OpenAI-konto.
En ny konto må gjennomføre telefonbekreftelse for å kunne generere sin første API-nøkkel på platform.openai.com.
Merk: Vi tillater ikke reaktivering av e-postadresser som tidligere var tilknyttet en Enterprise-organisasjon, eller som ble deaktivert på grunn av brudd på vilkårene eller retningslinjene våre.
Kan jeg fortsatt bruke ChatGPT uten å logge på?
Ja. Logg på eller opprett en konto for å lagre en samtale. Når du er logget av, støtter ChatGPT én samtale om gangen. Du finner mer informasjon under Startsiden for ChatGPT.
Hvor mange ganger kan jeg bruke telefonnummeret mitt til API-bekreftelse?
Telefonbekreftelse kreves når du genererer den første API-nøkkelen, ikke når du oppretter en ChatGPT-konto.
Ett telefonnummer kan brukes til å bekrefte den første API-nøkkelen for opptil tre kontoer.
Hvis du sletter en konto, tilbakestilles ikke denne grensen for API-bekreftelse.
Med enkelte unntak tillater vi at privatbrukere som har slettet ChatGPT-kontoen sin, registrerer seg på nytt med samme telefonnummer. Hvis du har slettet den personlige ChatGPT-kontoen din permanent, og kontoen ikke ble deaktivert på grunn av brudd på vilkårene eller retningslinjene våre, fjerner vi telefonnummeret fra systemet vårt etter 30 dager. Deretter kan du registrere deg på nytt med det samme nummeret.
Du finner mer informasjon under Krav til telefonbekreftelse.
Kan jeg endre autentiseringsmetode etter at kontoen er slettet?
Du kan ikke endre påloggingsmetoden ved å slette kontoen.
Hvis du opprinnelig registrerte deg med Google, Apple eller Microsoft, kan det hende du kan legge til et passord uten å slette kontoen.
Åpne Innstillinger, og velg Sikkerhet og pålogging. Hvis Passord viser Legg til, velger du Legg til og følger instruksjonene.
Hvis disse innstillingene ikke er tilgjengelige, er det ikke sikkert at kontoen din er kvalifisert.
Hvorfor får jeg feilmeldingen «Du har ingen konto fordi den er slettet eller deaktivert»?
Denne feilmeldingen betyr at kontoen som er knyttet til e-postadressen din, er slettet eller deaktivert.

Hvis du slettet kontoen selv, kan den ikke gjenopprettes. Hvis du ikke slettet den, kan du se etter en e-post med informasjon om kontodeaktivering, aldersbekreftelse eller brudd på retningslinjene. En deaktivert konto blir ikke reaktivert selv om du venter i 30 dager.
Hvis du trenger hjelp med en deaktivert konto, kan du se Hvorfor ble OpenAI-kontoen min deaktivert?
Du finner mer informasjon under Opprette en ny ChatGPT-konto etter sletting.
