Prezentare generală
Alăturarea automată le permite colegilor eligibili să se alăture spațiului tău de lucru ChatGPT Business fără să aștepte ca un proprietar al spațiului de lucru să aprobe fiecare cerere. În Setările spațiului de lucru, această opțiune se numește Aprobă automat cererile de alăturare.
Cine poate folosi alăturarea automată?
Proprietarii spațiilor de lucru pot gestiona alăturarea automată în spațiile de lucru ChatGPT Business eligibile. Există o singură setare de alăturare automată pentru spațiul de lucru, nu o setare separată pentru fiecare domeniu de e-mail. Descoperirea spațiului de lucru trebuie să fie activată pentru ca cererile de alăturare să fie aprobate automat.
În spațiile de lucru care gestionează direct domeniile, colegii pot fi eligibili dacă adresa lor de e-mail folosește domeniul actual al proprietarului principal al spațiului de lucru sau un domeniu verificat asociat spațiului de lucru. Un domeniu care corespunde domeniului actual al adresei de e-mail a proprietarului principal nu necesită o verificare separată.
În spațiile de lucru ale căror domenii sunt gestionate centralizat de organizație, domeniul adresei de e-mail a unui coleg trebuie să fie atât verificat, cât și atribuit spațiului de lucru respectiv.
Înainte de a activa alăturarea automată, verifică domeniile eligibile și tipul de loc implicit al spațiului de lucru. Alăturarea automată se aplică tuturor colegilor eligibili care folosesc aceste domenii, nu doar persoanelor pe care le aprobi individual.
Cum afectează alăturarea automată locurile și facturarea?
Ce se întâmplă când un coleg se alătură depinde de disponibilitatea locurilor și de posibilitatea de a achiziționa automat locuri în spațiul tău de lucru:
Există un loc eligibil disponibil: colegul tău folosește un loc disponibil de tipul implicit al spațiului de lucru. Atribuirea acelui loc existent nu implică un cost suplimentar.
Este necesar un loc nou, iar achizițiile automate sunt posibile: activarea alăturării automate este gratuită. Dacă un coleg are nevoie de un loc nou, iar funcția de alăturare automată îl poate achiziționa automat, vom adăuga un loc de tipul implicit al spațiului tău de lucru și îți vom percepe imediat costul pentru restul perioadei de facturare curente. În cazul facturării lunare, dacă achiziționarea locului necesită confirmarea unei modificări a datei de facturare, cererea este trimisă unui proprietar al spațiului de lucru pentru aprobare. În acest caz, funcția de alăturare automată nu percepe costul locului.
Spațiul tău de lucru poate folosi doar locurile disponibile: funcția de alăturare automată nu achiziționează un loc nou. Trebuie să existe un loc disponibil înainte ca acel coleg să se poată alătura.
Pentru ajutor cu gestionarea locurilor achiziționate și a facturării, consultă Gestionarea facturării și a locurilor în ChatGPT Business.
Activează alăturarea automată
Deschide spațiul de lucru Business pe care vrei să-l gestionezi. Trebuie să fii proprietar al spațiului de lucru.
Accesează Setările spațiului de lucru → Facturare → Preferințe pentru locuri.
Verifică Tipul de loc implicit, apoi activează Aprobă automat cererile de alăturare.
Dacă apare un mesaj de confirmare, verifică informațiile despre eligibilitate și facturare, apoi selectează Confirmă. Selectează Anulează dacă nu vrei să activezi opțiunea.
În spațiile de lucru în care alăturarea automată folosește doar locurile disponibile, setarea se salvează fără a cere confirmarea achiziționării unui loc.
Dacă pe pagina de pornire ChatGPT apare un mesaj care îți cere să activezi alăturarea automată, verifică detaliile despre locuri și facturare înainte de a selecta Activează alăturarea automată. Selectarea acestei opțiuni activează imediat alăturarea automată pentru toate domeniile eligibile din spațiul tău de lucru, chiar dacă mesajul afișează doar unul. Selectează Nu acum pentru a închide mesajul fără a activa alăturarea automată.
Dezactivează alăturarea automată
Revino la Setările spațiului de lucru → Facturare → Preferințe pentru locuri și dezactivează Aprobă automat cererile de alăturare.
Dezactivarea alăturării automate păstrează în abonament toate locurile pe care le-ai achiziționat deja. Pentru a nu mai plăti pentru un loc neutilizat, deschide Gestionarea locurilor și programează o reducere a numărului de locuri pentru următorul ciclu de facturare. Consultă Gestionarea membrilor, a tipurilor de locuri și a rolurilor în ChatGPT Business.
Întrebări frecvente
Alăturarea automată adaugă simultan toate persoanele din compania mea?
Nu. Alăturarea automată aprobă cererile colegilor eligibili atunci când aceștia solicită să se alăture. Activarea setării nu înscrie automat toate persoanele din compania ta.
De ce un coleg are în continuare nevoie de aprobare?
Verifică dacă folosește o adresă de e-mail cu un domeniu eligibil și dacă atât alăturarea automată, cât și descoperirea spațiului de lucru sunt activate pentru spațiul de lucru corect. Pentru domeniile gestionate centralizat, verifică și dacă domeniul este verificat și atribuit spațiului de lucru respectiv. De asemenea, colegul poate avea nevoie de un loc disponibil dacă spațiul tău de lucru nu poate achiziționa unul automat sau dacă o tentativă de achiziție nu poate fi finalizată.
Proprietarii spațiului de lucru pot examina cererile în așteptare în Setările spațiului de lucru → Membri → Cereri în așteptare.
De ce nu văd setarea de alăturare automată?
Verifică dacă ești proprietar al spațiului de lucru și dacă ai selectat spațiul de lucru Business corect. Disponibilitatea depinde și de configurarea domeniilor spațiului tău de lucru și de eligibilitatea acestuia pentru achiziționarea de locuri.
Pot elimina o persoană care s-a alăturat automat?
Da. Poți elimina o persoană care s-a alăturat automat la fel cum elimini orice alt membru. Accesează Setările spațiului de lucru > Membri și elimină persoana din spațiul de lucru. Accesul persoanei încetează imediat, dar eliminarea acesteia nu anulează locul plătit.
Dacă nu mai ai nevoie de loc, un proprietar al spațiului de lucru poate folosi Gestionarea locurilor pentru a programa o reducere a numărului de locuri. Eliminarea unui membru sau programarea unei reduceri nu duce automat la rambursarea sumelor plătite pentru perioada de facturare curentă. Locul plătit rămâne disponibil până la sfârșitul perioadei respective. În cazul unui abonament anual, aceasta înseamnă sfârșitul perioadei anuale curente.
Dacă reutilizezi locul înainte de acel moment, vei primi o notificare că anulezi eliminarea programată a acestuia. Locul rămâne în abonamentul tău și continuă să se reînnoiască. Dacă nu îl reutilizezi și păstrezi reducerea programată, numărul de locuri plătite scade la începutul următorului ciclu de facturare.
Pentru pașii de eliminare a membrilor, consultă: Gestionarea membrilor, a tipurilor de locuri și a rolurilor în ChatGPT Business. Pentru reducerea numărului de locuri și condițiile de rambursare, consultă: Gestionarea facturării și a locurilor în ChatGPT Business.
Alăturarea îmi mută conversațiile personale în spațiul de lucru?
Alăturarea la un spațiu de lucru Business și migrarea conținutului personal sunt acțiuni separate. Îți poți păstra spațiul de lucru personal separat. Consultă Migrarea spațiului de lucru personal înainte de a alege să muți conținutul.
