Pregled
Samodejno pridruževanje omogoča sodelavcem, ki izpolnjujejo pogoje, da se pridružijo vašemu delovnemu prostoru ChatGPT Business, ne da bi čakali, da lastnik delovnega prostora odobri vsako zahtevo posebej. V nastavitvah delovnega prostora se ta možnost imenuje Samodejno odobri zahteve za pridružitev.
Kdo lahko uporablja samodejno pridruževanje?
Lastniki delovnih prostorov lahko upravljajo samodejno pridruževanje v delovnih prostorih ChatGPT Business, ki izpolnjujejo pogoje. Za delovni prostor velja ena nastavitev samodejnega pridruževanja, ne ločena nastavitev za vsako e-poštno domeno. Za samodejno odobritev zahtev za pridružitev mora biti omogočeno odkrivanje delovnega prostora.
V delovnih prostorih, kjer se domene upravljajo neposredno, sodelavci izpolnjujejo pogoje, če uporabljajo trenutno e-poštno domeno primarnega lastnika delovnega prostora ali preverjeno domeno, povezano z delovnim prostorom. Domene, ki se ujema s trenutno e-poštno domeno primarnega lastnika, ni treba posebej preverjati.
V delovnih prostorih, katerih domene centralno upravlja organizacija, mora biti e-poštna domena sodelavca preverjena in dodeljena temu delovnemu prostoru.
Pred vklopom preverite domene, ki izpolnjujejo pogoje, in privzeto vrsto uporabniškega mesta v delovnem prostoru. Samodejno pridruževanje velja za sodelavce iz vseh teh domen, ki izpolnjujejo pogoje, ne le za osebe, ki jih odobrite posamično.
Kako samodejno pridruževanje vpliva na uporabniška mesta in obračunavanje?
Kaj se zgodi, ko se sodelavec pridruži, je odvisno od razpoložljivosti uporabniških mest in od tega, ali vaš delovni prostor podpira njihov samodejni nakup:
Ustrezno uporabniško mesto je na voljo: sodelavec uporabi razpoložljivo uporabniško mesto privzete vrste v vašem delovnem prostoru. Dodelitev tega obstoječega uporabniškega mesta ne povzroči dodatnih stroškov.
Potrebno je novo uporabniško mesto in samodejni nakupi so podprti: vklop samodejnega pridruževanja je brezplačen. Če sodelavec potrebuje novo uporabniško mesto in ga lahko funkcija samodejnega pridruževanja samodejno kupi, bomo dodali uporabniško mesto privzete vrste v vašem delovnem prostoru in vam ga takoj zaračunali za preostanek trenutnega obračunskega obdobja. Če pri mesečnem obračunavanju nakup uporabniškega mesta zahteva potrditev spremembe datuma obračuna, se zahteva pošlje lastniku delovnega prostora v odobritev. V tem primeru funkcija samodejnega pridruževanja ne zaračuna uporabniškega mesta.
Vaš delovni prostor lahko uporablja le razpoložljiva uporabniška mesta: funkcija samodejnega pridruževanja ne kupi novega uporabniškega mesta. Preden se lahko sodelavec pridruži, je treba zagotoviti prosto uporabniško mesto.
Za pomoč pri upravljanju kupljenih uporabniških mest in obračunavanja glejte Upravljanje obračunavanja in uporabniških mest v ChatGPT Business.
Vklop samodejnega pridruževanja
Odprite delovni prostor Business, ki ga želite upravljati. Biti morate lastnik delovnega prostora.
Pojdite v Nastavitve delovnega prostora → Obračunavanje → Nastavitve uporabniških mest.
Preverite nastavitev Privzeta vrsta uporabniškega mesta, nato vklopite možnost Samodejno odobri zahteve za pridružitev.
Če se prikaže potrditveno okno, preglejte pogoje za pridružitev in podatke o obračunavanju ter izberite Potrdi. Če možnosti ne želite omogočiti, izberite Prekliči.
V delovnih prostorih, kjer samodejno pridruževanje uporablja le razpoložljiva uporabniška mesta, se nastavitev shrani brez potrditve nakupa plačljivega uporabniškega mesta.
Če na domači strani ChatGPT vidite sporočilo, ki vas vabi k vklopu samodejnega pridruževanja, preglejte podrobnosti o uporabniških mestih in obračunavanju, preden izberete Vklopi samodejno pridruževanje. S tem takoj omogočite samodejno pridruževanje za vse domene v delovnem prostoru, ki izpolnjujejo pogoje, tudi če je v sporočilu prikazana le ena. Izberite Ne zdaj, da zaprete sporočilo, ne da bi omogočili samodejno pridruževanje.
Izklop samodejnega pridruževanja
Vrnite se v Nastavitve delovnega prostora → Obračunavanje → Nastavitve uporabniških mest in izklopite možnost Samodejno odobri zahteve za pridružitev.
Po izklopu samodejnega pridruževanja vsa že kupljena uporabniška mesta ostanejo v vaši naročnini. Če želite prenehati plačevati za neuporabljeno uporabniško mesto, odprite Upravljanje uporabniških mest in načrtujte zmanjšanje njihovega števila za naslednje obračunsko obdobje. Glejte Upravljanje članov, vrst uporabniških mest in vlog v ChatGPT Business.
Pogosta vprašanja
Ali samodejno pridruževanje doda vse zaposlene v mojem podjetju hkrati?
Ne. Samodejno pridruževanje odobri pridružitev sodelavcev, ki izpolnjujejo pogoje, ko ti sami sprožijo postopek pridružitve. Vklop nastavitve ne vključi samodejno vseh zaposlenih v vašem podjetju.
Zakaj sodelavec še vedno potrebuje odobritev?
Preverite, ali uporablja e-poštni naslov z domeno, ki izpolnjuje pogoje, ter ali sta samodejno pridruževanje in odkrivanje delovnega prostora omogočena za pravi delovni prostor. Pri centralno upravljanih domenah preverite tudi, ali je domena preverjena in dodeljena temu delovnemu prostoru. Sodelavec bo morda potreboval tudi prosto uporabniško mesto, če ga vaš delovni prostor ne more kupiti samodejno ali če poskusa nakupa ni mogoče dokončati.
Lastniki delovnih prostorov lahko pregledajo nerešene zahteve v razdelku Nastavitve delovnega prostora → Člani → Čakajoče zahteve.
Zakaj ne vidim nastavitve za samodejno pridruževanje?
Preverite, ali ste lastnik delovnega prostora in ali ste izbrali pravi delovni prostor Business. Razpoložljivost je odvisna tudi od nastavitev domen vašega delovnega prostora in izpolnjevanja pogojev za nakup uporabniških mest.
Ali lahko odstranim osebo, ki se je pridružila samodejno?
Da. Osebo, ki se je pridružila samodejno, lahko odstranite enako kot katerega koli drugega člana. Pojdite v Nastavitve delovnega prostora > Člani in odstranite osebo iz delovnega prostora. Njen dostop se konča takoj, vendar z odstranitvijo ne prekličete plačljivega uporabniškega mesta.
Če uporabniškega mesta ne potrebujete več, lahko lastnik delovnega prostora v razdelku Upravljanje uporabniških mest načrtuje zmanjšanje njihovega števila. Odstranitev člana ali načrtovanje zmanjšanja števila uporabniških mest ne pomeni samodejnega vračila plačil za trenutno obračunsko obdobje. Plačano uporabniško mesto ostane na voljo do konca tega obdobja. Pri letnem paketu to pomeni do konca trenutnega letnega naročniškega obdobja.
Če uporabniško mesto pred tem znova uporabite, boste obveščeni, da s tem preklicujete njegovo načrtovano odstranitev. Uporabniško mesto ostane v vaši naročnini in se še naprej podaljšuje. Če ga ne uporabite znova in ohranite načrtovano zmanjšanje, se število plačljivih uporabniških mest zmanjša na začetku naslednjega obračunskega obdobja.
Za navodila za odstranitev članov glejte: Upravljanje članov, vrst uporabniških mest in vlog v ChatGPT Business. Za zmanjšanje števila uporabniških mest in pogoje vračila plačil glejte: Upravljanje obračunavanja in uporabniških mest v ChatGPT Business.
Ali se ob pridružitvi moji osebni klepeti premaknejo v delovni prostor?
Pridružitev delovnemu prostoru Business in selitev osebnih vsebin sta ločeni dejanji. Svoj osebni delovni prostor lahko ohranite ločen. Preden se odločite za premik vsebin, si oglejte Selitev osebnega delovnega prostora.
