Översikt
Med automatisk anslutning kan behöriga medarbetare gå med i din ChatGPT Business-arbetsyta utan att vänta på att en ägare av arbetsytan godkänner varje förfrågan. I inställningarna för arbetsytan heter alternativet Godkänn anslutningsförfrågningar automatiskt.
Vem kan använda automatisk anslutning?
Arbetsytans ägare kan hantera automatisk anslutning i ChatGPT Business-arbetsytor som uppfyller kraven. Det finns en gemensam inställning för automatisk anslutning för arbetsytan, inte en separat inställning för varje e-postdomän. Arbetsytan måste vara synlig för att anslutningsförfrågningar ska godkännas automatiskt.
För arbetsytor som hanterar domäner direkt kan medarbetare vara behöriga via den primära arbetsyteägarens nuvarande e-postdomän eller en verifierad domän som är kopplad till arbetsytan. En domän som matchar den primära ägarens nuvarande e-postdomän behöver inte verifieras separat.
För arbetsytor vars domäner hanteras centralt av organisationen måste medarbetarens e-postdomän både vara verifierad och tilldelad arbetsytan.
Kontrollera vilka domäner som omfattas och arbetsytans standardtyp för platser innan du aktiverar funktionen. Automatisk anslutning gäller behöriga medarbetare på alla dessa domäner, inte bara personer som du godkänner individuellt.
Hur påverkar automatisk anslutning platser och fakturering?
Vad som händer när en medarbetare går med beror på om det finns lediga platser och om arbetsytan stöder automatiska platsköp:
Det finns en ledig plats av rätt typ: Medarbetaren använder en ledig plats av arbetsytans standardtyp. Att tilldela den befintliga platsen medför ingen extra platsavgift.
En ny plats behövs och automatiska köp stöds: Det kostar inget att aktivera automatisk anslutning. Om en medarbetare behöver en ny plats och funktionen för automatisk anslutning kan köpa den automatiskt lägger vi till en plats av arbetsytans standardtyp och debiterar dig direkt för resten av den aktuella faktureringsperioden. Vid månadsfakturering skickas förfrågan till en ägare av arbetsytan för godkännande om platsköpet kräver att du bekräftar ett ändrat faktureringsdatum. I så fall debiteras inget för platsen via automatisk anslutning.
Arbetsytan kan bara använda lediga platser: Automatisk anslutning köper inte någon ny plats. En plats måste bli tillgänglig innan medarbetaren kan gå med.
Om du behöver hjälp med att hantera köpta platser och fakturering, se Hantera fakturering och platser i ChatGPT Business.
Aktivera automatisk anslutning
Öppna den Business-arbetsyta du vill hantera. Du måste vara ägare av arbetsytan.
Gå till Inställningar för arbetsytan → Fakturering → Platsinställningar.
Kontrollera Standardtyp för platser och aktivera sedan Godkänn anslutningsförfrågningar automatiskt.
Om en bekräftelseruta visas granskar du informationen om behörighet och fakturering och väljer sedan Bekräfta. Välj Avbryt om du inte vill aktivera funktionen.
För arbetsytor där automatisk anslutning bara använder lediga platser sparas inställningen utan någon bekräftelse av platsköp.
Om du ser ett meddelande på ChatGPT:s startsida som ber dig aktivera automatisk anslutning ska du granska uppgifterna om platser och fakturering innan du väljer Aktivera automatisk anslutning. När du väljer det aktiveras automatisk anslutning direkt för alla behöriga domäner i arbetsytan, även om meddelandet bara visar en. Välj Inte nu för att stänga meddelandet utan att aktivera automatisk anslutning.
Inaktivera automatisk anslutning
Gå tillbaka till Inställningar för arbetsytan → Fakturering → Platsinställningar och inaktivera Godkänn anslutningsförfrågningar automatiskt.
När du inaktiverar automatisk anslutning finns de platser du redan har köpt kvar i abonnemanget. För att sluta betala för en oanvänd plats öppnar du Hantera platser och schemalägger en minskning till nästa faktureringsperiod. Se Hantera medlemmar, platstyper och roller i ChatGPT Business.
Vanliga frågor
Lägger automatisk anslutning till alla på företaget på en gång?
Nej. Automatisk anslutning godkänner behöriga medarbetare när de själva begär att gå med. Alla på företaget läggs inte till automatiskt när du aktiverar inställningen.
Varför behöver en medarbetare fortfarande godkännande?
Kontrollera att medarbetaren använder en e-postadress på en behörig domän och att både automatisk anslutning och synlighet är aktiverade för rätt arbetsyta. För centralt hanterade domäner ska du även kontrollera att domänen är verifierad och tilldelad arbetsytan. Medarbetaren kan också behöva en ledig plats om arbetsytan inte kan köpa en automatiskt, eller om ett köpförsök inte kan slutföras.
Arbetsytans ägare kan granska väntande förfrågningar under Inställningar för arbetsytan → Medlemmar → Väntande förfrågningar.
Varför ser jag inte inställningen för automatisk anslutning?
Kontrollera att du är ägare av arbetsytan och har valt rätt Business-arbetsyta. Tillgängligheten beror också på arbetsytans domänkonfiguration och om den uppfyller kraven för platsköp.
Kan jag ta bort någon som har gått med via automatisk anslutning?
Ja. Du kan ta bort någon som har gått med via automatisk anslutning på samma sätt som andra medlemmar. Gå till Inställningar för arbetsytan > Medlemmar och ta bort personen från arbetsytan. Personens åtkomst upphör direkt, men den betalda platsen sägs inte upp när personen tas bort.
Om platsen inte längre behövs kan en ägare av arbetsytan använda Hantera platser för att schemalägga en minskning av antalet platser. Att ta bort en medlem eller schemalägga en minskning ger inte automatiskt någon återbetalning av avgifterna för den aktuella faktureringsperioden. Den betalda platsen är tillgänglig tills perioden tar slut. För ett årsabonnemang innebär det slutet av den aktuella årsperioden.
Om du använder platsen igen innan dess får du ett meddelande om att du avbryter den schemalagda borttagningen. Platsen finns då kvar i abonnemanget och fortsätter att förnyas. Om du inte använder platsen igen och låter den schemalagda minskningen ligga kvar minskar antalet betalda platser när nästa faktureringsperiod börjar.
För instruktioner om hur du tar bort medlemmar, se: Hantera medlemmar, platstyper och roller i ChatGPT Business. För information om minskning av antalet platser och återbetalningsvillkor, se: Hantera fakturering och platser i ChatGPT Business.
Flyttas mina personliga chattar till arbetsytan när jag går med?
Att gå med i en Business-arbetsyta och att flytta personligt innehåll är två separata åtgärder. Du kan behålla din personliga arbetsyta separat. Se Flytta din personliga arbetsyta innan du väljer att flytta innehåll.
