Yleiskatsaus
Automaattisen liittymisen avulla liittymisehdot täyttävät työtoverit voivat liittyä ChatGPT Business -työtilaasi odottamatta, että työtilan omistaja hyväksyy kunkin pyynnön erikseen. Työtilan asetuksissa tämän vaihtoehdon nimi on Hyväksy liittymispyynnöt automaattisesti.
Kuka voi käyttää automaattista liittymistä?
Työtilan omistajat voivat hallita automaattista liittymistä ChatGPT Business -työtiloissa, jotka täyttävät sen käyttöehdot. Työtilalla on yksi yhteinen automaattisen liittymisen asetus, ei erillistä asetusta kullekin sähköpostin verkkotunnukselle. Työtilan löydettävyyden on oltava käytössä, jotta liittymispyynnöt voidaan hyväksyä automaattisesti.
Jos työtila hallinnoi verkkotunnuksia itse, työtoverit voivat liittyä automaattisesti, kun heidän sähköpostinsa verkkotunnus vastaa työtilan ensisijaisen omistajan nykyistä sähköpostin verkkotunnusta tai työtilaan liitettyä vahvistettua verkkotunnusta. Ensisijaisen omistajan nykyistä sähköpostin verkkotunnusta vastaavaa verkkotunnusta ei tarvitse vahvistaa erikseen.
Jos organisaatio hallinnoi työtilan verkkotunnuksia keskitetysti, työtoverin sähköpostin verkkotunnuksen on oltava sekä vahvistettu että määritetty kyseiselle työtilalle.
Tarkista ennen käyttöönottoa liittymiseen oikeuttavat verkkotunnukset ja työtilasi oletuskäyttöpaikkatyyppi. Automaattinen liittyminen koskee kaikkia liittymisehdot täyttäviä työtovereita näissä verkkotunnuksissa, ei vain erikseen hyväksymiäsi henkilöitä.
Miten automaattinen liittyminen vaikuttaa käyttöpaikkoihin ja laskutukseen?
Työtoverin liittymisen vaikutukset riippuvat vapaista käyttöpaikoista ja siitä, tukeeko työtilasi käyttöpaikkojen automaattista ostamista:
Sopiva käyttöpaikka on vapaana: Työtoverisi saa vapaan käyttöpaikan, joka on työtilasi oletustyyppiä. Olemassa olevan käyttöpaikan määrittäminen ei aiheuta uutta käyttöpaikkamaksua.
Uusi käyttöpaikka tarvitaan ja automaattista ostamista tuetaan: Automaattisen liittymisen käyttöönotto on maksutonta. Jos työtoverisi tarvitsee uuden käyttöpaikan ja automaattinen liittyminen voi ostaa sen, lisäämme työtilasi oletustyyppiä olevan käyttöpaikan ja veloitamme siitä heti kuluvan laskutuskauden jäljellä olevan ajan maksun. Kuukausilaskutuksessa pyyntö lähetetään työtilan omistajan hyväksyttäväksi, jos käyttöpaikan ostaminen edellyttää laskutuspäivän muutoksen vahvistamista. Automaattinen liittyminen ei tällöin veloita käyttöpaikasta.
Työtilasi voi käyttää vain vapaita käyttöpaikkoja: Automaattinen liittyminen ei osta uutta käyttöpaikkaa. Käyttöpaikka on vapautettava, ennen kuin työtoverisi voi liittyä.
Ohjeita ostettujen käyttöpaikkojen ja laskutuksen hallintaan on artikkelissa Laskutuksen ja käyttöpaikkojen hallinta ChatGPT Businessissa.
Ota automaattinen liittyminen käyttöön
Avaa Business-työtila, jota haluat hallita. Sinun on oltava työtilan omistaja.
Siirry kohtaan Työtilan asetukset → Laskutus → Käyttöpaikka-asetukset.
Tarkista Oletuskäyttöpaikkatyyppi ja ota sitten käyttöön Hyväksy liittymispyynnöt automaattisesti.
Jos näkyviin tulee vahvistuspyyntö, tarkista liittymisehdot ja laskutustiedot ja valitse sitten Vahvista. Valitse Peruuta, jos et halua ottaa toimintoa käyttöön.
Työtiloissa, joissa automaattinen liittyminen käyttää vain vapaita käyttöpaikkoja, asetus tallentuu ilman maksullisen käyttöpaikan vahvistusta.
Jos näet ChatGPT:n etusivulla viestin, jossa pyydetään ottamaan automaattinen liittyminen käyttöön, tarkista käyttöpaikka- ja laskutustiedot ennen kuin valitset Ota automaattinen liittyminen käyttöön. Valinta ottaa automaattisen liittymisen heti käyttöön kaikille työtilasi liittymiseen oikeuttaville verkkotunnuksille, vaikka viestissä näkyisi vain yksi. Valitse Ei nyt, jos haluat sulkea viestin ottamatta automaattista liittymistä käyttöön.
Poista automaattinen liittyminen käytöstä
Palaa kohtaan Työtilan asetukset → Laskutus → Käyttöpaikka-asetukset ja poista käytöstä Hyväksy liittymispyynnöt automaattisesti.
Automaattisen liittymisen poistaminen käytöstä ei poista jo ostamiasi käyttöpaikkoja tilauksestasi. Jos et enää halua maksaa käyttämättömästä käyttöpaikasta, avaa Hallitse käyttöpaikkoja ja ajasta käyttöpaikkojen vähennys seuraavalle laskutuskaudelle. Katso Jäsenten, käyttöpaikkatyyppien ja roolien hallinta ChatGPT Businessissa.
Usein kysytyt kysymykset
Lisääkö automaattinen liittyminen kaikki yritykseni työntekijät kerralla?
Ei. Automaattinen liittyminen hyväksyy liittymisehdot täyttävät työtoverit, kun he itse pyytävät liittymistä. Asetuksen käyttöönotto ei lisää kaikkia yrityksesi työntekijöitä automaattisesti.
Miksi työtoverini tarvitsee yhä hyväksynnän?
Tarkista, että hänen sähköpostiosoitteensa verkkotunnus oikeuttaa liittymiseen ja että sekä automaattinen liittyminen että työtilan löydettävyys ovat käytössä oikeassa työtilassa. Jos verkkotunnuksia hallinnoidaan keskitetysti, tarkista myös, että verkkotunnus on vahvistettu ja määritetty kyseiselle työtilalle. Hän saattaa myös tarvita vapaan käyttöpaikan, jos työtilasi ei voi ostaa sellaista automaattisesti tai jos ostoyritystä ei voida suorittaa loppuun.
Työtilan omistajat voivat tarkastella odottavia pyyntöjä kohdassa Työtilan asetukset → Jäsenet → Odottavat pyynnöt.
Miksi en näe automaattisen liittymisen asetusta?
Tarkista, että olet työtilan omistaja ja olet valinnut oikean Business-työtilan. Saatavuus riippuu myös työtilasi verkkotunnusmäärityksistä ja siitä, täyttääkö työtila käyttöpaikkojen ostamisen ehdot.
Voinko poistaa automaattisesti liittyneen henkilön?
Kyllä. Voit poistaa automaattisesti liittyneen henkilön samalla tavalla kuin kenet tahansa muun jäsenen. Siirry kohtaan Työtilan asetukset > Jäsenet ja poista henkilö työtilasta. Hänen käyttöoikeutensa päättyy heti, mutta henkilön poistaminen ei peruuta maksullista käyttöpaikkaa.
Jos et enää tarvitse käyttöpaikkaa, työtilan omistaja voi ajastaa käyttöpaikkojen vähennyksen kohdassa Hallitse käyttöpaikkoja. Jäsenen poistaminen tai vähennyksen ajastaminen ei automaattisesti palauta kuluvan laskutuskauden maksuja. Maksullinen käyttöpaikka pysyy käytettävissä kyseisen kauden loppuun asti. Vuositilauksessa tämä tarkoittaa kuluvan vuositilauskauden loppua.
Jos otat käyttöpaikan uudelleen käyttöön ennen sitä, saat ilmoituksen siitä, että peruutat sen ajastetun poistamisen. Käyttöpaikka säilyy tilauksessasi ja uusiutuu edelleen. Jos et ota sitä uudelleen käyttöön ja jätät vähennyksen voimaan, maksullisten käyttöpaikkojesi määrä pienenee seuraavan laskutuskauden alussa.
Ohjeet jäsenen poistamiseen ovat artikkelissa Jäsenten, käyttöpaikkatyyppien ja roolien hallinta ChatGPT Businessissa. Tietoa käyttöpaikkojen vähentämisestä ja hyvitysehdoista on artikkelissa Laskutuksen ja käyttöpaikkojen hallinta ChatGPT Businessissa.
Siirtyvätkö henkilökohtaiset keskusteluni työtilaan liittyessäni?
Business-työtilaan liittyminen ja henkilökohtaisen sisällön siirtäminen ovat erillisiä toimintoja. Voit pitää henkilökohtaisen työtilasi erillään. Tutustu artikkeliin Henkilökohtaisen työtilan siirtäminen ennen kuin päätät siirtää sisältöä.
