Oversikt
Automatisk innmelding lar kolleger som oppfyller kravene, bli med i ChatGPT Business-arbeidsområdet ditt uten å vente på at en eier av arbeidsområdet godkjenner hver forespørsel. Under Innstillinger for arbeidsområde heter dette alternativet Godkjenn forespørsler om å bli med automatisk.
Hvem kan bruke automatisk innmelding?
Eiere av arbeidsområder kan administrere automatisk innmelding i ChatGPT Business-arbeidsområder som oppfyller kravene. Det finnes én innstilling for automatisk innmelding i arbeidsområdet, ikke en egen innstilling for hvert e-postdomene. Synlighet for arbeidsområdet må være aktivert for at forespørsler om å bli med skal godkjennes automatisk.
I arbeidsområder som administrerer domener direkte, kan kolleger oppfylle kravene gjennom det gjeldende e-postdomenet til arbeidsområdets hovedeier eller et bekreftet domene knyttet til arbeidsområdet. Et domene som samsvarer med hovedeierens gjeldende e-postdomene, trenger ikke egen domenebekreftelse.
I arbeidsområder der domenene administreres sentralt av organisasjonen, må kollegaens e-postdomene være både bekreftet og tilordnet arbeidsområdet.
Før du slår på automatisk innmelding, bør du se gjennom hvilke domener som oppfyller kravene, og arbeidsområdets standard plasstype. Automatisk innmelding gjelder alle kolleger på disse domenene som oppfyller kravene, ikke bare personer du godkjenner enkeltvis.
Hvordan påvirker automatisk innmelding plasser og fakturering?
Hva som skjer når en kollega blir med, avhenger av om det finnes ledige plasser, og om arbeidsområdet støtter automatisk kjøp av plasser:
En plass av riktig type er ledig: Kollegaen din bruker en ledig plass av arbeidsområdets standardtype. Å tildele denne eksisterende plassen medfører ingen ekstra plasskostnad.
En ny plass er nødvendig, og automatiske kjøp støttes: Det er gratis å slå på automatisk innmelding. Hvis en kollega trenger en ny plass og automatisk innmelding kan kjøpe den automatisk, legger vi til en plass av arbeidsområdets standardtype og belaster deg med en gang for resten av den gjeldende faktureringsperioden. Ved månedlig fakturering sendes forespørselen til en eier av arbeidsområdet for godkjenning hvis kjøpet krever at du bekrefter en endring av faktureringsdatoen. Automatisk innmelding belaster deg ikke for plassen i dette tilfellet.
Arbeidsområdet ditt kan bare bruke ledige plasser: Automatisk innmelding kjøper ikke en ny plass. En plass må gjøres tilgjengelig før kollegaen din kan bli med.
For hjelp med å administrere kjøpte plasser og fakturering, se Administrere fakturering og plasser i ChatGPT Business.
Slå på automatisk innmelding
Åpne Business-arbeidsområdet du vil administrere. Du må være eier av arbeidsområdet.
Gå til Innstillinger for arbeidsområde → Fakturering → Plassinnstillinger.
Se gjennom Standard plasstype, og slå deretter på Godkjenn forespørsler om å bli med automatisk.
Hvis du blir bedt om å bekrefte, ser du gjennom informasjonen om krav og fakturering og velger Bekreft. Velg Avbryt hvis du ikke vil aktivere funksjonen.
I arbeidsområder der automatisk innmelding bare bruker ledige plasser, lagres innstillingen uten at du må bekrefte kjøp av plasser.
Hvis du ser en melding på startsiden til ChatGPT som ber deg slå på automatisk innmelding, bør du se gjennom plass- og faktureringsinformasjonen før du velger Slå på automatisk innmelding. Når du velger dette, aktiveres automatisk innmelding umiddelbart for alle domener i arbeidsområdet som oppfyller kravene, selv om meldingen bare viser ett. Velg Ikke nå for å lukke meldingen uten å aktivere automatisk innmelding.
Slå av automatisk innmelding
Gå tilbake til Innstillinger for arbeidsområde → Fakturering → Plassinnstillinger, og slå av Godkjenn forespørsler om å bli med automatisk.
Når du slår av automatisk innmelding, beholdes plassene du allerede har kjøpt, i abonnementet. For å slutte å betale for en ubrukt plass åpner du Administrer plasser og planlegger en reduksjon fra neste faktureringsperiode. Se Administrere medlemmer, plasstyper og roller i ChatGPT Business.
Vanlige spørsmål
Legger automatisk innmelding til alle i bedriften min på én gang?
Nei. Automatisk innmelding godkjenner kolleger som oppfyller kravene, når de selv ber om å bli med. Når du slår på innstillingen, blir ikke alle i bedriften automatisk meldt inn.
Hvorfor trenger en kollega fortsatt godkjenning?
Sjekk at kollegaen bruker en e-postadresse på et domene som oppfyller kravene, og at både automatisk innmelding og synlighet er aktivert for riktig arbeidsområde. For sentralt administrerte domener må du også sjekke at domenet er bekreftet og tilordnet arbeidsområdet. Kollegaen kan også trenge en ledig plass hvis arbeidsområdet ikke kan kjøpe en automatisk, eller hvis et kjøpsforsøk ikke kan fullføres.
Eiere av arbeidsområder kan se gjennom ubehandlede forespørsler under Innstillinger for arbeidsområde → Medlemmer → Ventende forespørsler.
Hvorfor ser jeg ikke innstillingen for automatisk innmelding?
Sjekk at du er eier av arbeidsområdet og har valgt riktig Business-arbeidsområde. Tilgjengeligheten avhenger også av arbeidsområdets domeneoppsett og om det oppfyller kravene for kjøp av plasser.
Kan jeg fjerne noen som ble med via automatisk innmelding?
Ja. Du kan fjerne noen som ble med via automatisk innmelding, på samme måte som du fjerner andre medlemmer. Gå til Innstillinger for arbeidsområde > Medlemmer, og fjern personen fra arbeidsområdet. Tilgangen opphører umiddelbart, men den betalte plassen sies ikke opp når du fjerner personen.
Hvis dere ikke lenger trenger plassen, kan en eier av arbeidsområdet bruke Administrer plasser til å planlegge en reduksjon i antall plasser. Å fjerne et medlem eller planlegge en reduksjon gir ikke automatisk refusjon for den gjeldende faktureringsperioden. Den betalte plassen er tilgjengelig frem til perioden er over. For et årsabonnement betyr dette slutten av den gjeldende årsperioden.
Hvis du tar plassen i bruk igjen før det, får du beskjed om at du avbryter den planlagte fjerningen. Plassen blir værende i abonnementet ditt og fortsetter å fornyes. Hvis du ikke tar plassen i bruk igjen og lar den planlagte reduksjonen stå, reduseres antallet betalte plasser ved starten av neste faktureringsperiode.
For fremgangsmåten for å fjerne medlemmer, se: Administrere medlemmer, plasstyper og roller i ChatGPT Business. For reduksjon av antall plasser og refusjonsvilkår, se: Administrere fakturering og plasser i ChatGPT Business.
Flyttes de personlige chattene mine til arbeidsområdet når jeg blir med?
Å bli med i et Business-arbeidsområde og å overføre personlig innhold er to separate handlinger. Du kan beholde det personlige arbeidsområdet ditt separat. Se Overføre det personlige arbeidsområdet ditt før du velger å flytte innhold.
